Město získává dotaci na projekt Spokojená Olomouc

24. 9. 2018

Olomouc získala podporu v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstva životního prostředí na téma „Čistá mobilita“. Cílem výzvy je zvýšit povědomí obyvatel o problematice čisté mobility a rozvíjet jejich postoje potřebné pro odpovědné jednání a chování v souladu s životním prostředím.

„Požádali jsme o poskytnutí této podpory s projektem nazvaným Spokojená Olomouc, který popisuje jak analýzu současného stavu, tak plánovanou kampaň a aktivity s ní spojené,“ vysvětlil náměstek primátora Aleš Jakubec a dodal, že projekt Spokojená Olomouc navazuje na již schválený dokument Plán udržitelné městské mobility Olomouc (PUMMO). Ten na základě odborných analýz a ve spolupráci s obyvateli města a experty sestavil seznam opatření v oblasti mobility, jejichž realizace povede ke zlepšení kvality života ve městě.
Částka, kterou má projekt Spokojená Olomouc k dispozici, byla vyčíslena přibližně na 1,2 milionu korun. Z toho bude 80 procent financováno právě z uvedeného programu prostřednictvím Státního fondu životního prostředí České republiky.
Projekt bude probíhat až do konce letošního října. „Čeká nás akce Rodina na cestách, která je pravidelně pořádaná centrem Semafor, tentokrát dne 14. září, dále 21. září akce v rámci evropského týdne mobility, besedy s občany a další aktivity,“ doplnil Aleš Jakubec.

Zdroj:Olomoucké listy

Datum vydání:17.9.2018