Ing. Ivo Vykydal přednášel zahraničním studentům Karlovy Univerzity

3. 3. 2010 | 20:00

Dne 3.3.2010 se v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR pod záštitou pana poslance Pavla Severy uskutečnilo setkání zahraničních studentů Karlovy Univerzity ze zemí třetího světa s Ing. Ivo Vykydalem, náměstkem ministra dopravy a JUDr. Pavlem Ptáčníkem, vedoucím sekretariátu Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením.

Zahraniční studenti, kteří u nás studují v rámci programu Evropské Unie Erasmus Mundus, se zajímali o otázky týkající se života lidí s postižením v ČR, přístupnost dopravy a o proces ratifikace Úmluvy OSN o právech osob s postižením.

Erasmus Mundus je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v oblasti vysokoškolského vzdělávání. Program podporuje magisterský kurs Master in Special Education Needs a poskytuje stipendia pro studenty a akademické pracovníky ze třetích zemí. Jde o integrovaný 1 - letý kurs s jednotným kurikulem. Magisterský kurs nabízí tři vysokoškolské instituce tvořící konsorcium - Roehampton University (Anglie), Univerzita Karlova (Česká republika), Fontys University (Holandsko). Realizátorem kursu na Univerzitě Karlově je Pedagogická fakulta. Kurs byl podporován po dobu pěti let, byl otevřený studentům a akademickým pracovníkům ze třetích zemí s odborným zaměřením na vzdělávání osob se speciálními vzdělávacími potřebami. Studijní program směřuje k získání navzájem uznávaného společného diplomu (joint-degree).

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme