Budoucnost projídáme už nyní

15. 5. 2010 | 12:00

Jitka Chalánková, lídr v Olomouckém kraji TOP 09, řekla: "Budoucnost projídáme už nyní"

Olomoucký kraj potřebuje dobudování kvalitní silniční sítě. Domníváte se, že je to možné v době nynější hospodářské krize?

V době nynější hospodářské krize je především důležité neukrajovat z Fondu dopravní infrastruktury finanční prostředky na dodatečné výdaje státního rozpočtu, populisticky prosazované. Takto si naši budoucnost projídáme už nyní.

Kraj postihují poměrně často povodně. Myslíte si, že se jim lze účinněji bránit? Co je pro to podle vás třeba učinit?

 

Proti povodním můžeme bojovat pouze kombinací racionálních staveb k zadržení vody a ochraně sídel. Současně nesmíme zapomínat na drobná opatření související s komplexními pozemkovými úpravami. Krajina neumí zadržovat vodu po desetiletích nešetrného a nesprávného hospodaření. Lidé také často staví své domy v záplavových oblastech, což naši předkové nedělali. 

V čem můžete podle vás, pokud byste byla do Sněmovny zvolena, kraji pomoci?

Zrovna problematika ochrany proti povodním patří k mým prioritám. Samozřejmě také kvalitní péče zdravotní a sociální. V kraji nelze rovněž pochybovat o důležitosti stavby komunikací a dopravy všeobecně. 

Jak vnímáte dosavadní průběh předvolební kampaně?

Je podle mě neúměrně dlouhá. Nelíbí se mi negativní kampaň ze strany některých politických stran, zejména pak lež, která se objevuje na některých billboardech například ČSSD. Týká se to třeba zdravotnictví a důchodového systému, kdy je TOP 09 podsouváno něco, co není pravda. 

 

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme