× Spojenci pro Evropu

Výsměch věřícím aneb populismus místo historické spravedlnosti

12. 8. 2012 | 15:00

S blížícím se termínem podzimních voleb roste také napětí a rozšiřuje se zlo v naší společnosti. Jakékoliv téma může posloužit k vytouženému vítězství ve volbách, tím letošním tématem se staly pro ČSSD církevní restituce, resp. správně návrh zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. Místo věcné diskuse jsme byli svědky osočování, lží a pomluv na adresu těch, kteří vedou naši společnost k víře, dobru a lásce.

Nevkusné billboardy zaplacené z peněz nás všech mají za úkol dostat do podvědomí lidí v naší zemi, že se děje něco špatného, namísto pochvaly současné vládě za to, že byla schopná po 22 letech připravit návrh zákona, který má ukončit vyrovnání se s komunistickou minulostí částečným odškodněním těch, kteří byli okradeni, a tím uzavřít kapitolu totalitního režimu. Po dvouleté intenzivní práci na ministerstvu kultury je připraven návrh zákona, který má ukončit nenormální stav právní nejistoty v oblasti vlastnických vztahů k nemovitostem v ČR, podpořit rozvoj investičních aktivit či přispět k rozvoji trhu práce.

Jak je možné, že strana, která si říká demokratická, má s tímto problém a svým postojem uráží všechny věřící žijící v naší zemi, mezi něž se řadím i já osobně? Svými počiny popírá pravidla demokracie a ve svém důsledku poškozuje celou naši zemi. Vždyť navrhovaná finanční náhrada ve výši cca 2 mld. Kč ročně činí necelé 2 tisíciny státního rozpočtu, což nemůže ohrozit žádné z významných výdajů. A je také třeba zdůraznit, že návrh zmiňovaného zákona je kompromisem, který je jak v zájmu církví a náboženských společností, tak v zájmu státu a celé naší společnosti. Vedení ČSSD by se mělo (místo podsouvání nečestných pohnutek čestným lidem a očerňování církví z nepoctivosti) vážně zabývat změnou svého názvu, například na Česká strana sociálně populistická.

Volby:
2012 senát - 65 - Šumperk: Jana Němečková