Ruku v ruce. Děti si užívaly léta na táboře

17. 8. 2012 | 09:00

Přátelství, vzájemná pomoc a tolerance byla témata výchovně rekreačního kurzu pro děti, které pocházejí ze sociálně znevýhodňujícího prostředí regionu Přerovska a Kojetínska a obcí správního obvodu Magistrátu města Přerova, orgánu sociálněprávní ochrany dětí.
Kurz proběhl v malebné lokalitě Zákopčí, Hutisko – Solanec v termínu 30.7.2012 – 5.8.2012. Samotného kurzu se zúčastnilo 29 dětí, ve věkovém rozmění 6­12 let. Personálně akci zaštítili pracovníci Oddělení sociálních věcí a zdravotnictví, orgánu sociálně­právní ochrany dětí, Magistrátu města Přerova. Pod hlavičkou Magistrátu města Přerova byl letos pořádán již po desáté.
Cílem akce, bylo především výchovné působení směřující k nastavení pozitivních forem chování
u dětí, získání správných sociálních a společenských návyků, osvojení si pravidel osobní hygieny, respektování časového i programového plánu, vzájemné toleranci a spolupráci ve skupině. Prostřednictvím sportovních her, soutěží, dovednostních a znalostních úkolů, které byly pro děti připraveny, byly rozvíjeny u dětí všechny stránky jejich osobnosti, ale užily si také zábavu a radost ze sluníčka.
Na kurzu děti navštívil také náměstek primátora města Přerova Mgr. Dušan Hluzín, dále Mgr. Romana Pospíšilová, vedoucí Odboru sociálních věcí a školství a Bc. Jana Žouželková, vedoucí Oddělení sociálních věcí a zdravotnictví. Jejich podpory si velmi vážíme a návštěvu uvítaly také děti, které jim připravily na uvítanou celou galerii kreseb a omalovánek. Policejní práci dětem představili kolegové z řad Policie ČR a děti tak strávily zajímavé čtvrteční dopoledne. Po celou dobu kurzu, při výchovné práci s dětmi a organizování her, významně pomáhal pracovník PČR Přerov v roli asistenta.

Přerovský a hranický deník | 17.8.2012 | Rubrika: U nás doma | Strana: 8 | Autor: Veronika Zaoralová | Téma: Olomoucký kraj

Volby:
2012 zastupitelstva krajů - Olomoucký - 9. Dušan Hluzín