První obývák: Kandidátka zpívala noty nenoty

16. 9. 2012 | 18:00

Jana Němečková včera v rámci své obývákové kampaně navštívila rodinu Riedlových v jejich malebném srubu v Loučné nad Desnou. Kromě pěti členů rodiny rozprostřených do tří generací zavítala na obývákové posezení také jedna známá rodiny z nedalekého Šumperka.

Přestože hlavním cílem návštěvy byla předvolební výměna politických názorů, ke které pochopitelně také došlo, odehrávalo se podvečerní posezení v přátelském duchu a dokonce došlo i na hudební vložku. A to ve chvíli kdy hlavní hostitel Emil Riedl, který je mnohostranným a nadaným hudebníkem (více o něm www.facebook.com/pages/Emil-Riedl/253641768095), vzal do rukou harmoniku a vybídl kandidátku, aby ho doprovodila zpěvem. Jana Němečková, jak je jejím dobrým zvykem, nabídku zazpívat si neodmítla, přestože píseň neznala a musela si pomáhat notovým zápisem hudebního mistra. Jak to všechno dopadlo, se můžete podívat na facebooku kandidátky (http://www.facebook.com/www.jananemeckova.cz), kde najdete tříminutové video z jejich společného hudebního výstupu.

Účastníci spontánně sestaveného dua si natolik kápli do noty, že Emil Riedl neváhal poslat po kandidátce vzkaz jednomu z jejich společných známých. „Řekněte mu, že jestli se chce dostat do nebe, tak ať volí Janu Němečkovou,“ usmíval se hlavní hostitel za smíchu ostatních přítomných.

Začalo se už smrákat, když kandidátka na rozloučenou rozdala příjemným hostitelům drobné dárečky v podobě tužek, pastelek, mapy kraje a dalších menších materiálů. Zatímco tužky ocenil především hudební mistr, protože je použije při psaní not, pastelky zas udělají dle slov jedné z přítomných nemalou radost u vnoučat. „Před první návštěvou jsem měla trému z toho, co mě vlastně čeká, ale odjížděla jsem s velmi dobrým pocitem, že jsem poznala skvělou rodinu,“ oddychla si po návštěvě spokojená kandidátka.

Volby:
2012 senát - 65 - Šumperk: Jana Němečková