Poslední hodinka daňové diskriminace

4. 9. 2012 | 15:00

Dvacátý devátý srpen se stal významným datem pro většinu obcí a měst této země. Oběma komorami přijatou novelu zákona o novém rozpočtovém určení daní podepsal president republiky a učinil tak definitivní tečku za procesem nastartovaným starosty před více než šesti lety. Dlouholetá diskriminace obcí byla tímto zákonem odstraněna a TOP 09 a Starostové prokázali, že jsou schopni plnit i velké předvolební sliby. Starostové z celé republiky oslavili tento významný milník odpolední akcí na pražském Petříně. Na akci samozřejmě nechyběla ani Jana Němečková, která se osobně dlouhodobě zasazovala za spravedlivější financování obcí.

Obce v Olomouckém kraji díky této novele získají téměř miliardu navíc. Samotné obce v senátním obvodu kandidátky budou moci při svém hospodaření počítat s nárůstem příjmů ve výši 226 milionů Kč. „Můžeme zlepšit služby pro občany, opravovat víc školy, školky a podpořit akce pro děti i spolky. Starostové šli do velké politiky právě kvůli spravedlivějším daním. Chceme pokračovat, zákonů ke zlepšení je tady víc, než si myslíte,“ říká Jana Němečková.