Návštěva poslankyně Jitky Chalánkové v Dětském centru Olomouc

16. 5. 2011 | 13:00

Poslankyně Jitka Chalánková navštívila v pondělí 16. května v  Olomouci - Topolanech občanské sdružení Dětské centrum a chráněná dílna DC 90, což je nestátní, nezisková organizace, vybudovaná v roce 1990 občanským sdružením rodičů a přátel dětí a mládeže s postižením. Zařízení je především určeno pro osoby s mentálními a kombinovanými vadami, bez ohledu na věk. Má nadregionální působnost s kapacitou 60 klientů.

DC 90 poskytuje komplexní, tj. sociální, zdravotní a výchovné služby lidem se specifickými potřebami (postiženým mentálním nebo kombinovaným handicapem) v denním provozu,  bez ohledu na věk a pohlaví tak, aby jejich život byl srovnatelný s životy zdravých spoluobčanů s přihlédnutím na jejich postižení a individuální potřeby.

Poslankyně Jitka Chalánková se setkala s ředitelem občanského sdružení Ing. Jaroslavem Martínkem, se kterým hovořila o fungování Dětského centra a chráněných dílen. Klíčovým problémem je v tomto objektu vytápění. Občanské sdružení se potýká s nedostatečnými finančními prostředky na provedení plynového topení.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme