Na Svatém Kopečku vyroste zastávka autobusů

3. 8. 2011 | 15:00

OLOMOUC – Nová zastávka autobusů bude vybudována na Svatém Kopečku u Olomouce. Nahradí dříve velmi oblíbenou zastávku v zatáčce pod bazilikou, která nevyhovovala požadavkům bezpečnosti silničního provozu a byla zrušena v  souvislosti s rekonstrukcí silnice Samotišky–Svatý Kopeček, která byla dokončena v květnu.
Zastávka byla přemístěna do rovného úseku komunikace na ulici Dvorského, to se však místním příliš nezamlouvalo a město se jim rozhodlo vyhovět.
„Byla zpracována studie jejího nového umístění, která prokázala možnost vybudování zastávky v místě, které vznikne po demolici zanedbaného a nevyužívaného objektu bývalé hasičské zbrojnice,“ řekla Právu mluvčí olomouckého magistrátu Jana Doleželová. Městští radní už také rozhodli o pokračování přípravy akce zpracováním projektu pro stavební povolení. „Budeme tak mít možnost v budoucnu rozhodnout o vybudování zastávky, která bude svojí úrovní odpovídat významu tohoto místa pro občany nejen Svatého Kopečka, ale celé Olomouce,“ zdůraznil náměstek primátora Ivo Vlach (TOP 09).

Právo | 30.7.2011 | rubrika: Olomoucký kraj | strana: 12 | autor: (mhr)