Litovelské slavnosti 2012 nabídly silné motorky, koncerty i prohlídky pivovaru

9. 9. 2012 | 10:00

Litovelské slavnosti jsou již tradiční akcí, kterou organizuje město Litovel ve spolupráci z organizacemi a firmami litovelského regionu. V sobotu 8. září se uskutečnil již devátý ročník. "Jsem moc rád, že se tato tradice v Litovli dodržuje a město tak nabízí svým občanům kulturní vyžití," uvedl celou akci lídr krajské kandidátky TOP 09 a Starostů Bořivoj Šarapatka.  

Již po devět sezón připravuje město Litovel tradiční Litovelské slavnosti, které mají za cíl představit návštěvníkům ve dnech Evropského dědictví toto krásné město, ale také um a úspěchy místních obyvatel. Letos připravili organizátoři bohatý program, který probíhal nejen na náměstí Přemysla Otakara, ale třeba i v nedalekém parku u gymnázia.

Celý program zahájil pěvecký sbor Senzakord pod vedením Hany Kaštanové. Po oficiálním zahájení starostou města Zdeňkem Potužákem a hosty se rozběhl bohatý program v celém městě. Na hlavní scéně výborně zahrál Miniband Litovel - soubor působící při ZUŠ v Litovli, Janek Ledecký, David Deyl a další umělci. Lidé mohli obdivovat nablýskanou krásu silných motorek, výstavu fotografií Jiřího Štreita v budově gymnázia, nebo si prohlédnout místní pivovar.

Litovelsko se může pochlubit nejen krásou svého okolí, ale i lidmi, kteří jsou úspěšní a svůj region reprezentují i ve světě. Návštěvníci si mohli prohlédnout sbírku medailí, které na letošním ME juniorů získala singlkanoistka Eliška Čapáková, rodačka z Litovle. Muž roku 2012 Robert Anderle si získal sympatie především ženské části obecenstva.

Litovelské slavnosti  tak nabídly každému, kdo se přijel podívat, krásné zážitky a příjemnou atmosféru, kterou se organizátorům podařilo vytvořit. Sobotní den strávený v Litovli rozhodně nebyl ztraceným časem. 

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme