Programové priority pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje

13. 9. 2016

Programové priority pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje

Práce se musí vyplatit

Náš kraj dlouhodobě trápí celostátně nadprůměrná nezaměstnanost i celostátně podprůměrné platy. To musíme změnit. Cestou je podpora lokálních firem, malých a středních podniků a živnostníků. Chceme proto v rámci možností, které kraj má, snižovat administrativní zátěž a podporovat spolupráci mezi firmami a středními a vysokými školami. Výsledkem této spolupráce bude modernizace výroby, technologické inovace i zvyšování kvalifikace zaměstnanců. To vše povede k vyšší prosperitě, novým pracovním místům i vyšším platům.

Bez korupce

Stín korupce stále zahaluje Českou republiku a bohužel dolehl i na náš kraj. Tomu musíme účinně čelit. Na krajském úřadu proto chceme zavést transparentní systém zadávání veřejných zakázek, správy majetku a rozdělování dotací. Zakázky zadávané krajem musí procházet férovou soutěží, která nejen vyloučí korupci, ale zajistí i dobré ceny, díky kterým kraj ušetří peníze. Spolu s tím chceme omezovat byrokracii, protože každé razítko a úřední rozhodnutí nejen komplikuje život lidem, ale hlavně vytváří pro korupci podhoubí.

Pro naše děti

Olomoucký kraj má být dobrým místem k životu. Musíme proto vytvořit dobré podmínky. Chceme tak rozvíjet program obnovy venkova, zajistit fungování základních škol i v menších obcích a podporovat střední a vysoké školy, aby nabízely dětem a mladým lidem kvalitní vzdělání.  Abychom mohli dobře žít, musíme mít i možnost pohodlně dojíždět za prací, vzděláním, zábavou i příbuznými. Chceme proto zlepšit stav krajských silnic, prosazovat dokončení dálnice D1 z Přerova do Lipníku nad Bečvou i D35 z Mohelnice na Hradec Králové a zlepšit návaznost autobusové a železniční dopravy, aby se nestávalo, že autobus přijede na nádraží pět minut po odjezdu vlaku.

Bezpečný domov

Vzestup terorismu v Evropě spolu s migrační krizí ohrožují naši bezpečnost i hodnoty, na kterých je založena naše společnost. Vláda vedená socialisty a Andrejem Babišem bohužel není schopna nalézt na tyto výzvy správné odpovědi. Krajské volby jsou skvělou příležitostí vládě vzkázat, co si o její dosavadní politice myslíme. Zajištění bezpečnosti je přitom jednou ze základních úloh státu a my na krajské úrovni chceme udělat maximum. Zaměříme se tak nejen na podporu jednotek Sboru dobrovolných hasičů, ale i na rozvoj schopností celého integrovaného záchranného systému. 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme