Jiří Sup: Lídr kandidátky TOP 09 ve Slezské Ostravě

Proč kandiduji ?

15. 9. 2014

Jiří Sup se narodil 14. Října 1960 v Novém Jičíně, o čtyři roky později se jeho rodina přestěhovala do Ostravy. Od roku 1975 do roku 1978 navštěvoval SOU Stavební v Ostravě-Hrabůvce, kde se vyučil v oboru zedník, následně v roce 1981 odmaturoval na SPŠ Stavební v Ostravě-Přívoze a v roce 1986 vystudoval Stavební fakultu VUT v Brně.

Po absolvování vysoké školy nastoupil do stavební společnosti VOKD, závodu řemesel v Šenově u Ostravy, kde nejprve pracoval na útvaru řízení výroby a později ve funkci vedoucího střediska, kde řídil 120 zaměstnanců.

Od roku 1993 pracoval v soukromé stavební společnosti MORYS s.r.o., kde vykonával funkci výkonného ředitele. Je certifikován autorizovaným technikem pro pozemní stavby ČKAIT.

Do politiky TOP 09 se aktivně zapojil před parlamentními volbami v roce 2010. Je předsedou Místní organizace TOP 09 Slezská Ostrava a zastupitelem za TOP 09 v zastupitelstvu městského obvodu Slezská Ostrava. Ve funkčním období 2010-2014 pracoval v komisi pro školství, kulturu a sport městského obvodu Slezská Ostrava.

Jiří Sup je ženatý, má dvě dcery a jednoho vnuka, jeho zájmy a koníčky vždy souvisely především se sportem a kulinářstvím.