× Pohněme s tím. Společně!

Aleš Juchelka TOP 09

Nečekané překvapení ostravské politické scény

20. 8. 2010

Vypadá to, že podzimní komunální volby přinesou velká překvapení v podobě nových tváří, stejně jako parlamentní volby na jaře. Jednou z nich je bezesporu ostravský rodák, televizní moderátor a v poslední době úspěšný podnikatel Aleš Juchelka. Ten se stal číslem jedna ostravské kandidátky TOP09. Ve svém domácím i pracovním okolí je známý spíš jako umělec, humanista a v neposlední řadě také jako křesťan.

Jeho kandidatura v komunálních volbách působí nemalý rozruch. Ačkoli vedl letošní úspěšnou kampaň TOP09  v Moravskoslezském kraji, mnohým se může zdát jako politický nováček. Opak je pravdou: je zapojen do mnohých aktivit, vedoucích ke změnám v kraji či městě.

„Celý můj život je víceméně spjat  s Ostravou. Vyrůstal jsem na Fifejdách, ženu jsem našel v Porubě a dnes se svou rodinou bydlím v centru města. Zůtal jsem tady i po škole. Ostrava mně nesmírně baví. Podle mně to je nejlepší místo pro život. Máme tady bohatou historii, vynikající kulturu, hudbu a divadlo. V létě festivaly, na které si netroufnou v jiných městech. Když máte dost města,  za půl hodiny jste bez problémů v Beskydech na lyžích či turistice.V našem kraji byl život vždy velmi tvrdý, ale přesto si každý moment  zachoval svou poezii “, popisuje Aleš Juchelka svůj vztah k městu. Moravskoslezský kraj však vidí i jako strategické průmyslové srdce celé republiky.

Hlavní motivací vstupu do politiky jsou změny a osobní zodpovědnost. Jeho cílem je řešit problémy s ohledem na potřeby lidí. Sám cítí osobní zodpovědnost za to, jak předáme naše město dalším generacím. Podle Juchelky Ostravu čekají velké změny zejména v přístupu k lidem. Je velkým příznivcem pracovních skupin, které již dnes mapují život v Ostravě.  Jeho hlavním volebním motem je „Čistá a bezpečná Ostrava“.

Posledních několik měsíců jsme jej mohli vídat ve společnosti knížete Karla Schwarzenberga, který několikrát navštívil Moravskoslezský kraj. V něm Aleš Juchelka vidí svůj vzor a naději pro změnu: “Setkání s ním mi dala možnost vidět na vlastní oči, že politika se dá dělat i jinak “.  Kníže Schwarzenberg je pro něj člověkem morálních zásad s hlubokým respektem k ostatním.   Pokud mu jeho předsevzetí vydrží, stane se skutečným překvapením ostravské politické scény.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Zámecká 488/20