TOP 09 hodlá změnit Opavu k lepšímu

2. 8. 2010 | 00:00

Na podzim loňského roku byla v Opavě založena regionální organizace TOP 09 pro opavský region .  Jejím předsedou byl na ustavujícím sněmu konaném dne 15. řijna 2009 zvolen Ing. Ludger Špakovský, místopředsedou MUDr. Tomáš Papuga.

„Zakládající členy vedlo k založení regionální organizace několik společných témat, zejména rozhořčení a rozčarování z celostátní politiky, uvědomění si skutečnosti, že pokud chceme lepší budoucnost pro všechny, nestačí jen lamentování u piva, ale musíme se o ni sami aktivně přičinit“, řekl předseda místní organizace Ing. Ludger Špakovský.

Regionální organizace se již aktivně zapojila do krajských a celostátních struktur TOP 09. Místopředseda MUDr. Tomáš Papuga kandiduje v Moravskoslezském kraji do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Ing. Marcela Masná se stala členkou celostátní revizní komice TOP 09. Další členové aktivně působí na krajské úrovni strany.

Členové regionální organizace TOP 09 mající bydliště v Opavě rovněž založili dne 8.4.2010 místní organizaci TOP 09 Opava. Jejím předsedou byl zvolen MUDr. Miroslav Rafaj a místopředsedkyní se stala Ing. Marcela Masná.

Mezi hlavní impulsy k založení místní organizace s působností pro město Opavu patří zejména přibývající počet kontroverzních a otázky vyvolávajících rozhodnutí stávajícího vedení našeho města a snaha pomoci řešit problémy, které Opavu tíží. To je také jeden z hlavních důvodů, proč se místní organizace TOP 09 zúčastní komunálních voleb konaných na podzim tohoto roku s cílem nabídnout občanům věrohodnost, odpovědnost, serióznost, průhlednost rozhodování a odbornou způsobilost.  Svůj volební program strana představí v rámci předvolební kampaně do komunálních voleb.

Regionální a místní organizaci TOP 09 tvoří členové s velmi různorodým zaměřením, což se ukazuje jako velice prospěšné pro hledání toho nejvhodnějšího a nejlepšího řešení pro formování budoucí politiky, kterou chce TOP 09 v Opavě a opavském regionu prosazovat. Mnozí členové patří mezi opravdové odborníky a velmi fundované lidi ve svém oboru, mezi členy najdeme jak vedoucí, tak řadové zaměstnance soukromých firem, špičkové lékaře, zaměstnance státní správy, živnostníky, majitelé prosperujících firem, stejně tak studenty či důchodce.  Za zmínku stojí určitě také skutečnost, že oproti celostátnímu trendu mezi hlavními představiteli nefigurují bývalí členové KDU-ČSL.

V Opavě dne 18. května 2010

Michal Špiláček