Prohlášení MO TOP 09 F-M k situaci v městské policii, resp. na Magistrátu města Frýdek-Místek

6. 6. 2012

V pátek dne 20.4.2012 seznámila Policie ČR na tiskové konferenci veřejnost s vyšetřováním machinací při zadávání veřejných zakázek v  městské policii, resp. na Magistrátu města Frýdek-Místek. Prozatím jsou vyšetřovány čtyři osoby, které se měly podílet na manipulacích se třemi veřejnými zakázkami ve výši cca 1,2 mil. Kč.

TOP 09 dlouhodobě usiluje rovněž i ve Frýdku-Místku prostřednictvím svých zastupitelů a dalších zástupců ve výborech zastupitelstva i v komisích Rady města o zavedení průhledných zásad hospodaření s veřejnými prostředky. Vládnoucí koalice ve složení ČSSD, Věci veřejné a KDU-ČSL prozatím naše návrhy opakovaně ignoruje a neumožňuje tím účinnou kontrolu hospodaření s veřejnými prostředky. Aktuální kauza ukazuje, že takový přístup k hospodaření s veřejnými prostředky v našem městě již není udržitelný a je nanejvýš nutné jej okamžitě změnit.

TOP 09 pevně věří, že po tomto nelichotivém zviditelnění města Frýdek-Místek v očích široké veřejnosti bude vedení města více naslouchat návrhům TOP 09 a umožní realizaci navrhovaných opatření, které zajistí zcela průhlednou a účinnou kontrolu veřejnosti.

Přestože je TOP 09 ve Frýdku-Místku opoziční stranou, jsou její zástupci připraveni se zapojit do zavedení nového systému zprůhlednění veřejných zakázek ve Frýdku-Místku co nejdříve.

Za TOP 09 Frýdek-Místek

Ing. Martin Špetla

předseda MO TOP 09 Frýdek-Místek

předseda klubu zastupitelů TOP 09 ve Frýdku-Místku

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme