VOLBY 2017 DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY PARLAMENTU ČR

Sněmovní volby 20. - 21. října 2017

TOP 09 chce, aby byla Česká republika úspěšnou zemí s odolnou společností. Jsme jedinou pravicovou proevropskou stranou, hájíme zájmy střední třídy. Silná střední třida je pro nás zárukou prosperity i sociální soudržnosti. Zachování evropských kulturních a demokratických hodnot, podpora vzdělávání, svoboda v podnikání, vstup do eurozóny, zvyšování mezd a další body našeho programu jsou hlavními milníky na naší cestě k úspěšné a odolné společnosti. Na cestě, ze které neuhneme.

Volební program

TOP 09 předkládá volební program na léta 2017–2021, který naplňuje první třetinu naší VIZE 2030. Reagujeme na dlouhodobé výzvy, před nimiž naše společnost stojí. Nepodléháme iluzi, že uplynulé roky růstu a relativního bezpečí jsou setrvalým stavem a že bez aktivní a odpovědné politiky se nám může bez problémů dařit i nadále. Dobré časy vláda využila pouze k tomu, že stát nabobtnal, stal se více nákladným a zaměstnává tisíce nových úředníků. Nabízíme řešení pro všechny, kteří chtějí svůj život svobodně a aktivně utvářet. Pro všechny, kterým vadí rostoucí byrokracie, bobtnající stát nebo směřování České republiky mimo Evropskou unii. TOP 09 má řešení pro všechny odpovědné, které zajímá budoucnost vlastní i jejich dětí a kteří nechtějí být na vedlejší koleji.

Kandidátka pro volby: 2017 poslanecká sněmovna

Kraj: Liberecký
Volební strana: TOP 09

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl.
1. Mgr. Václav Horáček

Mgr. Václav Horáček

61 let

poslanec, bývalý dlouholetý starosta Železného Brodu (1994 - 2010)

Železný Brod, TOP 09

Lídr kandidátky TOP 09 v Libereckém kraji pro volby do Poslanecké sněmovny

V roce 1956 se narodil v Hořicích v Podkrkonoší, ale již řadu let žije v Jirkově u Železného Brodu. Po absolvování Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pracoval jako učitel na základních školách v Jablonci nad Nisou a později v Železném Brodě.

V roce 1990 vstoupil do oblasti veřejné správy jako člen zastupitelstva a rady města Železný Brod, jehož se v roce 1994 stal starostou a byl jím do roku 2010. V témže roce byl zvolen poslancem za TOP 09. Ve volbách v roce 2013 svůj mandát znovu obhájil. Ve Sněmovně je členem Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a jeho místopředsedou.

Od roku 2010 je také členem a místopředsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové.

V dozorčí radě Státního fondu rozvoje bydlení pracuje od roku 2011. Dlouhodobě se angažuje také v regionálních aktivitách - zastupuje zájmy občanů v Železném Brodě, kde v komunálních volbách v roce 2014 obhájil místo zastupitele a následně byl zvolen radním města.

Mezi jeho zájmy patří míčové sporty – tenis, fotbal i volejbal, a také hudba, z níž má nejraději blues.

Václav Horáček je 40 let ženatý, má tři syny a čtyři vnoučata.

Krédo: Rodina na prvním místě.

61 poslanec, bývalý dlouholetý starosta Železného Brodu (1994 - 2010) Železný Brod TOP 09
2. Bc. František Gábor

Bc. František Gábor

47 let

válečný veterán, liberecký zastupitel, ředitel společnosti

Liberec, TOP 09

Osobní údaje

Datum narození: 24. 04. 1970, Stav: ženatý

Vzdělání

2005 - 2008 Bakalářský studijní program VŠB-TU Ostrava, Fakulta hornicko-geologická, Obor - Využívání zdrojů stavebních nerostných surovin

1984 - 1988 Vojenská stredná odborná škola, Žilina, ukončeno maturitní zkouškou, Obor – Chemická technologia, Zaměření - vojenská chemia

Pracovní zkušenosti

Od 2008 Ředitel - člen představenstva akciové společnosti Navazon a.s.

Od 2007 do 2013 Sekretář Československé obce legionářské (zajištění chodu občanského sdružení s téměř 4500 členy, tvorba základních dokumentů a směrnic, příprava a realizace dotačních projektů ministerstva financí, ministerstva zahraničních věcí, ministerstva obrany, příprava projektu ujednocení ústroje)

2004 Liberecký Kraj - Radní pro regionální rozvoj (koncepční příprava kraje a jeho příspěvkových organizací na předkládání projektů do Společného regionálního operačního programu, dohled nad tvorbou Programu rozvoje Libereckého kraje, podíl při přípravě kraje na vstup ČR do Evropské unie, první prezentace Libereckého kraje v Bruselu)

1993 – 2004 Společnost MET. CHEM. spol. s. r. o., Liberec – technický pracovník, náměstek ředitele (spolumajitel) (Předmět činnosti společnosti - likvidace nebezpečného odpadu, práce v nedýchatelném a zdraví škodlivém prostředí, likvidace starých ekologických zátěží např. Spolana Neratovice, Rakona Rakovník, Narex Česká Lípa; přímá účast v projektech vývoje a prodeje ochranných prostředků v oblasti protichemické ochrany; příprava a realizace obchodních aktivit v zahraničí, zajištění účasti společnosti na veletrzích v České republice, Francii, Spojených arabských emirátech a Bulharsku)

1990 – 1991 Působení v protichemickém praporu nasazeném v I. válce v zálivu v oblasti Saudské Arábie a Kuvajtu (Pouštní štít a Pouštní bouře)

1988 – 1990 VÚ 3812 Liberec náčelník služby PHM (pohonných hmot a maziv, správce skladu NZ)

Znalost cizích jazyků: anglický jazyk – základní znalost, ruský jazyk – základní znalost

Znalost práce na PC: Uživatelská znalost práce na PC (MS Windows, MS Word, MS Excel, MS Outlook)

Ostatní znalosti: 2001 - RAPID kurz obsluhy biologického detektoru u společnosti IDAHO Technology Inc., Salt Lake City, USA

Řidičský průkaz sk. A1, B, C, T

47 válečný veterán, liberecký zastupitel, ředitel společnosti Liberec TOP 09
3. MUDr. Miloš Rejmont

MUDr. Miloš Rejmont

60 let

Turnov, TOP 09

Jmenuji se Miloš Rejmont. Narodil jsem se 25. května 1957 v Jičíně. Po absolvování LF UK v Praze jsem nastoupil do jilemnické nemocnice. Dvacet let pracuji v jablonecké nemocnici, kde se specializuji na diagnostiku prsou, mám na starosti screeningové vyšetření. Současně již 14. rok vedu akutní ambulantní péči pro dospělé neboli pohotovost.

60 lékař Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o., pověřený vedením screeningu nádorů prsů Turnov TOP 09
4. Bc. Michal Prokop

Bc. Michal Prokop

46 let

soudní překladatel a tlumočník

Česká Lípa, TOP 09

Michal Prokop se narodil v roce 1970 v České Lípě, kde také vystudoval gymnázium. Poté absolvoval sociologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a později ještě doplňkové studium pro soudní tlumočníky na Právnické fakultě UK.

Již během studií se začal zabývat překládáním z angličtiny, jemuž se věnuje dodnes. V oblasti literárních překladů má za sebou přibližně osmdesát knih (ze známějších autorů například od Fredericka Forsytha, Nicka Hornbyho nebo Michaela Crichtona) a od roku 2007 působí také jako soudní překladatel a tlumočník.

Členem TOP 09 v České Lípě se stal v roce 2014. Důvodem k tomuto kroku bylo přesvědčení, že o změnu a lepší fungování politiky a veřejného dění může usilovat jedině člověk, který se aktivně zapojí do událostí kolem sebe. Nikdy nebyl v žádné jiné politické straně a pro TOP 09 se rozhodl kvůli tomu, že strana podle jeho názoru vhodně spojuje liberální a konzervativní přístupy, což v konečném důsledku bývá ve shodě se zdravým rozumem.

Michal Prokop je rozvedený a má syna ve školním věku. Mezi jeho zálibami zaujímá přední místo sport v mnoha podobách. Kromě jeho aktivního provozování se v rámci občanského sdružení dlouhodobě podílí na organizaci sportovních akcí a píše o nich do místního tisku. K dalším zájmům patří literatura, hudba, film a kultura obecně, turistika a cestování.

46 soudní překladatel a tlumočník Česká Lípa TOP 09
5. Zdeněk Chmelík

Zdeněk Chmelík

41 let

technický ředitel výrobní firmy

Liberec, TOP 09

Narodil se 20. prosince 1975 v Liberci.

Žije se svou rodinou v Liberci - Ostašově.

Od roku 2006 ženatý s manželkou Olgou a společně vychovávají syny Pepíka a Hynka.

Vystudoval SPŠSE v Liberci (1990 - 1994).

Podnikat začal již v roce 1995 a podniká dodnes.

Dvakrát (v roce 1998 a 2005) byl na dlouhodobém pobytu v USA.

Zájmy a záliby:  Práce, rodina, sport (rekreačně), cestování (již zřídka, ale to se zlepší).

Vlastní MOTTO: Chcete-li, aby se věci kolem vás zlepšily, musíte se o to sami přičinit.

Práce v TOP 09 ho naplňuje optimismem ohledně politické kultury v našem státě, a pokud budou v politice lidé aktivní, nezávislí a s jasnými názory má strana TOP 09 velikou budoucnost.

Je třeba trochu pracovat na tom, aby lidé brali politiku také jako něco, co je dokáže obohatit a najít jim smysl ve fungování tohoto státu (což je pro většinu tohoto národa již poměrně odpudivý přežitek, a to je veliká chyba).

41 technický ředitel výrobní firmy Liberec TOP 09
6. Ing. Petr Roubíček 53 ředitel energetické společnosti, výrobce bižuterie Jablonec nad Nisou TOP 09
7. Bc. Jan Ševčík, DiS. 28 učitel a zástupce ředitele ZUŠ Česká Lípa Česká Lípa TOP 09
8. Ing. Jiří Domlátil 72 inženýr dopravního stavitelství, předseda Klubu angažovaných nestraníků Praha KAN