Soudský (TOP 09): Vítám dostavbu divadla v Turnově podle návrhu architekta Pleskota

Anketa zastupitelů jako názorové puzzle

26. 3. 2018

Otázka pravidelné ankety, ve které odpovídají členové turnovského městského zastupitelstva, zněla: V Turnově proběhl 23. ročník divadelního festivalu Modrý kocour. Dle slov ředitele festivalu Mária Kubaše nese Turnov kromě označení srdce Českého ráje také název srdce českého divadla. Zastupitelstvo města na svém únorovém zasedání rozhodlo o rozšíření rekonstrukce divadla o alternativní scénu. Jak vnímáte divadelní festival v Turnově a účastnil(a) jste se některých představení? Co říkáte na potřebu alternativní scény v Turnově?

Odpověď Ing. Petra Soudského, turnovského zastupitele za TOP 09:

Otázkou bytů ve vlastnictví města se zabývalo únorové ZM. Domnívám se, že určitě nějaké byty si musí město ponechat. Druhou věcí je, že by se o ně mělo řádně starat, a to tak, aby vzhled domů, které jsou ve vlastnictví města, nedělal městu ostudu. No, a právě o domech v ulici 5. května a Bezručově ulici se nedá říci, že jsou ozdobou města. Městu přináší nájem ročně zhruba 4 mil. Kč a domnívám se proto, že je tu prostor k tomu, aby se do zmiňovaných domů investovalo. Spojenou nádobou je výše nájemného. Byty ve vlastnictví města asi nikdy nebudou na špičce ceny za m², nicméně cena by měla kopírovat výši nájemného v relaci s ostatními srovnatelnými městy. Myslím, že je správné nejprve dát do pořádku stávající bytový fond. Ale současně je nutné vytvářet co nejrychleji podmínky k tomu, aby se našli developeři či investoři, kteří budou budovat nové byty nebo spíše bytové domy. Ty potřebuje Turnov jako sůl a jsou velmi žádané. Proto si myslím, že developeři velmi rádi budou do výstavby nových bytů v Turnově investovat.

WWW.TURNOVSKOVAKCI.CZ, 25. 3. 2018

Osobnosti: