Ohlédnutí za vyhazovem Klause mladšího z ODS

19. 3. 2019
16. března 2019 vyloučila výkonná rada ODS Václava Klause ml. ze svých řad. Stalo se tak na podkladě progredujících výpadů tohoto člověka proti zahraniční politice ČR, proti EU a ODS.

Klaus ml. např. v srpnu 2018 v srpnu zpochybnil působení českých vojáků po boku spojenců v Afghánistánu. Na Praze 2 podpořil do Senátu proti kandidátovi ODS Vladimiru Kratinovi kandidáta SPD Ladislava Jakla. Prohlásil, že už nikdy nebude hlasovat pro žádný zákon, který provádí evropské směrnice. Vrcholem bylo jeho vystoupení ve Sněmovně, jejíž jednání přirovnal k židovskému výboru rozhodujícímu za druhé světové války, kdo půjde do nacistického transportu za druhé světové války hned a kdo až později.

Připomeňme si, kdo se přidal na stranu Klause ml.: MF DNES, idnes.cz, Expres.cz, Parlamentní listy, euportal.cz, Sputnik, Protiproud, Aeronet, TV NOVA, Novinky.cz. Tzn. probabišovská a proruská média. Překvapivě i Echo 24. Naopak nepřekvapila jeho podpora prezidentem Zemanem a komunisty. Nehájil ho Seznam a Česká televize.

Dle názoru mnohých i mého, měl by Václav Klaus ml. opustit post předsedy školského výboru Sněmovny. Není zářným příkladem pro mladou generaci. Naopak.

V hlavách Václava Klause st. a Václava Klause ml. je vznik nové politické strany a prezidentská kandidatura Václava Klause ml. Věřím, že se najdou lepší protikandidáti, např. Pavel Fischer. Posledním slušným prezidentem ČR byl Václav Havel.

Jsem rád, že TOP 09 je proevropská. Protievropsky myslící lidi typu Klausů ve svých řadách naštěstí nemá.

MUDR. MILOŠ REJMONT, ČLEN TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Osobnosti:
Miloš Rejmont