V Liberci jsem se narodil, žiji v něm a věřím, že žít budu. Neznám hezčí místo k životu než je tenhle kousek světa. Zájmů mám opravdu hodně, od historie, po pasivní sledování řady sportů, nejraději mám hokej. Aktuálně studuji historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Zároveň vykonávám funkci místopředsedy TOP 09 v Liberci a předsedy TOP týmu, což je mládežnická organizace TOP 09. Do toho se snažím být aktivní i mimo TOPku. V Liberci se mi podařilo úspěšně zorganizovat několik akcí, především k výročním událostech našich dějin. Zkrátka se snažím neustále něco dělat. :-) 

11. 4. 2019

Co Vás přivedlo do TOP 09? 

Na tohle není jednoduchá odpověď. Politika mě zajímá poměrně dlouho, ale donedávna mě nenapadlo,   že bych se jí mohl aktivně věnovat. 

To změnila beseda s poslancem Janem Farským. To byl takový prvotní impuls. 

Potom jsem se stal členem TOP týmu a po sněmovních volbách 2017 jsem si podal přihlášku do TOP 09. 

Hlavní motivace? Touha pomoci TOPce zpátky na vrchol a samozřejmě touha alespoň trochu změnit svoje okolí k lepšímu. 

Na TOP 09 se mi líbí, že se snaží dìvat se dál než na jedno volební období a to, že otevřeně říká, kam by naše země měla směřovat. 

Proč si myslíte, že Vás lidé mohou volit? 

Myslím, že bych mohl oslovit svojí občanskou aktivitou. Politik by měl být vidět a neměl by se bát vyjít mezi lidi. 

Mám i pár nápadů a vizí, hlavně co se týká našeho školství, takže tady mám určitě šanci někoho oslovit. 

Samozřejmě mi trochu pomáhá, že jsem na politiku asi poměrně mladý, takže jsem nový a neokoukaný. 

Co je vaším cílem? 

Aby TOP 09 byla vidět a slyšet, a aby tu byla stejně dlouho jako KDU - ČSL. A osobní cíl? Dostat se do funkce, ve které budu moct udělat něco pro nás všechny, samozřejmě bych rád jednou zasedl do poslanecké lavice. 

Máte nějaký politický vzor? 

Mám! A není jich málo.

Na prvním místě mám sira Winstona Churchilla, na něm se mi líbí jeho houževnatost, vytrvalost a odhodlání a samozřejmě má velký podíl na tom, že 2. světová válka skončila porážkou nacistického Německa. Na druhém místě mám německého kancléře Konrada Adenauera, ten dokázal spoustu úžasných věcí, od obnovení Německa zničeného 2. světovou válkou, ukončení věčného německého soupeření s Francií a navrácení své země zpět mezi demokratické státy a na třetím místě je Margaret Thatcherová. Na té se mi líbí její rozhodnost a odvaha stát si za svým rozhodnutím, i když se to většině nemusí líbit. Co se týče našich luhů a hájů, tak žádný vyložený vzor nemám, spíše to jsou osobnosti, kterých si vážím, to se týká Emila Háchy, který na sebe vzal velkou zodpovědnost v ošklivých časech a nikdy se jí nezřekl, za to mu patří obrovský dík, téhle tragické postavě našich dějin ještě mnoho dlužíme. 

Proč je dobré zajímat se o politické dění? 

Protože politika je všude kolem nás, od nejmenší vesnice v Krkonoších po Prahu, tam všude je politika. Vždycky je dobré vědět co námi zvolení ve svých funkcích dělají a jak se chovají. Už jenom protože právě oni určují jak bude naše vesnice, město, kraj a stát vypadat. Takže utváří to v čem žijeme a v čem jednou budou žít naše děti. 

Vhozením lístku do urny to nekončí, ale teprve začíná. 

Osobní přání, vzkaz pro voliče? 

Aby šli k volbám a volili stranu, nebo hnutí, které se jim nejvíce líbí, a aby se nebáli kroužkovat lidi, kterým věří.

A druhé přání je, aby se nebáli ukázat, že se jim něco nelíbí, občas to je potřeba.

Štítky
Osobnosti: Vojtěch Miler
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme