Marušiak (TOP 09): Zeman vsadil svoji popularitu na propagaci názoru, že lhát se může

11. 3. 2016

Miloš Zeman se rozhodl vsadit svoji popularitu na propagaci názoru, že lhát se může, protože pravda je relativní veličina a dá se s ní dobře žonglovat. Absolutních pravd je vskutku jako šafránu (např. že život člověka je konečný), a proto zde máme nezávislou moc soudní, která v jednotlivých sporech rozhodne, kdo je lhář, kdo má platit, kdo se má omluvit, či kdo má jít do vězení. Pokud bychom soudy neměli, zavládla by anarchie, neboť člověk není od přírody dobrý automaticky a potenciál k páchání bestiálních zvěrstev nosí ve svých genech každý jedinec.

Máme-li tedy ústavního činitele, soudem označeného jako lháře, budeme mít problém s výchovou vlastních dětí. Pokud totiž prvňákovi řekneme "omluv se paní učitelce, že jsi jí lhal o tom, že tvůj kamarád řekl, že je kráva", můžeme být svědky odpovědi prvňáka, že se neomluví, protože fotr taky říkal "že je to pí...a" a omluva je slabost. Jde o názorný příklad zrůdně ohýbané morálky, kdy mladé generaci chybí pozitivní vzory v rodině a ve společnosti, kdy prezident přikládá pod tímto ohýnkem polínko a Ovčáček fouká do ohně, až se mu potí brýle. Nedivím se znechucení pana Halíka nad stavem naší české společnosti.

Je dobře, že poslanci TOP 09 dnes opustí jednací sál během vystoupení prezidenta ve sněmovně. Ať již kvůli výše povězenému, či jeho známé servilitě k Putinově současnému Rusku.

Jan Marušiak, primář cévní chirurgie KNL

Osobnosti: Jan Marušiak