Marušiak (TOP 09): Nevím, která aktuální zpráva je závažnější

16. 3. 2016

Tak nevím, které informace, jež se na nás průběžně valí, jsou závažnější. Srovnejte:

1/ Lidská zrůda Breivik zažaloval norský stát za špatné podmínky ve vězení. Na začátku tohoto svého expozé vstoupil do vězeňské tělocvičny budovy vězení, kde soud probíhá a ihned před fotografy vzorově zaheiloval, aby nenechal své ostatní souvěrce na pochybách, že myšlenka stále žije.

2/ Nová ministryně školství Valachová chce prosadit karierní řád do školství a od toho odvodit odměňování. Vřele souhlasím a současně přeji pedagogům výrazně vyšší platové ohodnocení. Nicméně, při porovnání s lékaři jsou s tím postgraduálním vzděláváním poněkud jinde. Lékař po 19 letech školy nastoupí do nemocnice a postupně během let dělá cca 4 - 5 zkoušek. Tzn. základní kmen, dále velkou atestaci, dále specializační atestaci, dále PhD., dále třeba docenturu, profesuru.... Krom toho nespočet přednášek na domácí i zahraniční scéně. A publikací. No a potom po 35 letech praxe má - ano- 4x vyšší plat než učitel. Tak to je.

3/ Čapí hnízdo. Pokud si pan Babiš myslel, že spojení šéfa Agrofertu s funkcí ministra financí bude něco jako podobné spojení byznysu a politiky v Rusku a postsovětskýh zemích, měl to zkusit raději tam. Přijdou další Čapí hnízda, pan ministr je buďto naivní, nebo drzý. Chytrost z toho teda nekouká vůbec.

Jak tak pročítám ta výše uvedené témata novinových zpráv, vychází mi z toho jediné. Přidejme výrazně učitelům. Reálné je to pouze s jiným ministrem financí.

Jan Marušiak, primář cévní chirurgie KNL

Štítky
Osobnosti: Jan Marušiak
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme