Osobnostní medailonek Jany Vlkové

17. 5. 2019

Narodila jsem se v Liberci a žiji zde celý svůj osobní i profesní život. V tom profesním životě již po studiu jsem vždy vedla lidi. Ať už jako ochranářka rostlin, nejdříve ve státním podniku a brzy po revoluci v soukromé firmě. Tato práce mi byla i koníčkem. Když přišel čas na změnu zhruba po dvaceti letech, opět si jsem si vybrala práci s lidmi jako manažerka obchodu.Tam jsem prošla různými funkcemi a ve stejném oboru pracuji i dnes. Jsem pyšnou babičkou dvou vnuků. Oba kluci jsou mým hnacím motorem i pro práci v politice.

Jaký máte vztah k politice?
Po roce 1989 mě nenapadlo, že někdy vstoupím do politické strany. Stalo se tak v roce 2014. Chvíli poté, kdy se na Hradě místo noblesy usídlila pomstychtivost.
Karel Schwarzenberg. Miroslav Kalousek. Tradice, odpovědnost, prosperita. Tihle dva a TOP 09, proto jsem do strany vstoupila.
Proč TOP 09?
TOP 09 je pro mě svoboda, demokracie, ale také humor a úsměv. Sdílení Havlova odkazu a schopnost postavit se zlu a populismu. Mám totiž radši svobodu v džungli než jistotu v kleci. Člověk přece musí něco chtít, musí mít před sebou nějakou cestu, o které ví, kam vede. A když věří, že je správná, má po ní jít a třeba i zakopávat o kameny.
Co je vaším přáním?
A co je mým osobním přáním? Aby se lidé zajímali o dění v naší krásné zemi. Protože jinak se může lehce stát, že pasivitou a lhostejností se ocitneme někde před rokem 1989. To já osobně již zažít nechci. A především nechci, aby se toho dočkali právě mí vnuci.

Osobnosti:
Jana Vlková