TOP 09 a STAN jdou společně do Krajských voleb 2012

Na společné kandidátce TOP 09 a STAN (Starostové a nezávislí) se pro krajské volby v příštím roce dohodli tito dva přirození partneři české politické scény.

„V současnosti máme zastoupení na všech úrovních domácí politiky. Na komunální úrovni přímo řídíme 25 radnic měst a obcí v Karlovarském kraji, své zástupce máme ale i na mnoha dalších radnicích a obecních úřadech. TOP 09 a STAN mají i své krajské zastupitele a na celostátní úrovni poslance i senátora,“ říká předseda krajské TOP 09 Josef Malý.

Na základě dohody obou uskupení byl určen klíč k obsazení kandidátky do krajských voleb následovně: lídrem kandidátky bude reprezentant STAN, druhou a třetí pozici kandidátky obsadí TOP 09, a pak se budou obě uskupení pravidelně střídat v doplnění zbývajících míst. Prostor a příležitost bude dána i nezávislým osobnostem mimo TOP 09 a STAN. Lídrem kandidátky byl zvolen senátor, krajský zastupitel a starosta Božího Daru Jan Horník. Při tvorbě celé kandidátky bude kladen důraz na územní celokrajské proporční rozdělení, stejně tak, jako na profesní způsobilost jednotlivých kandidátů či kandidátek a v neposlední řadě i na vůli členské základny (primární volby).

K podobné společné dohodě došlo i v případě senátních voleb, které se zároveň s krajskými uskuteční ve volebním obvodu č.2 na Sokolovsku. Zde došlo k dohodě, že kandidáta navrhuje TOP 09 a STAN tuto kandidaturu podpoří. Podporu kandidatury do Senátu získal na Sokolovsku předseda regionální organizace TOP 09 Petr Zahradníček, což ovšem podléhá ještě schválení výkonného výboru TOP 09 v Praze.
Volební kampaň pro krajské i senátní volby plánuje TOP 09 a STAN tradičně jako věcnou, argumentační a neagresivní.

„Chceme, aby rozhodně převážilo vysvětlování našeho společného programu nad nářkem a stížnostmi toho, co jiní dělají špatně. To ostatně občané Karlovarského kraje dobře vědí a vnímají to. Nestačí tedy nešvary pouze pojmenovat, lidé v kraji čekají víc... Chtějí slyšet řešení,“ říká Jan Horník, lídr kandidátky.

TOP 09 a STAN má již nyní pracovní skupiny zabývající se programovými tématy do voleb. Garanty jednotlivých témat jsou – Problematika R6 (ing. Jan Horník), Rozpočtové určení daní (Ing. Josef Malý), Zdravotnictví (Pharm.Dr. Petr Koudelka), Kultura (Mgr. Petr Zahradníček), Samospráva a financování (Ing. Jiří Nešpor), Školství (Mgr. Hana Janischová), Lázeňství (ing. Michal Toufar), Sport (Roman Maleček). Samostatnou kapitolou je Zaměstnanost a perspektivy regionu, jakožto tématu, kterému je věnována obzvláštní důležitost a pozornost celé programové rady.

Cílem našeho volebního uskupení je uspět v krajských i senátních volbách. Chceme se aktivně spolupodílet na smysluplné krajské vládě a určovat realistický směr dle potřeb našeho regionu. Budeme klást důraz na rozlišení podstatných potřeb od těch nepodstatných, abychom před občany mohli obhájit každou investovanou korunu. Naši kandidáti jsou již nyní zárukou hospodárnosti a transparentnosti, což dokazují již dnes svým působením ve městech a obcích celého kraje.

Krajský manažer TOP 09 KV kraje Bc.Petra Kadlečková
Volební manažer KV TOP KV kraje Mgr.Petr Zahradníček