TOP 09 pro zdravou, vzdělanou a demokratickou společnost

7. 8. 2017

Zdravé životní prostředí, kvalitní zdravotnictví, podpora vzdělání, svobodné podnikání bez zbytečné byrokracie a zachování demokracie v zemi – to jsou témata, ke kterým se hlásí kandidáti TOP 09 pro volby do Poslanecké sněmovny za Karlovarský kraj. V jejich čele stojí Petr Zahradníček.

„Jedno volební téma TOP 09 je pro celou zemi společné, a velí nám hájit parlamentní demokracii a svobodu slova před nástupem oligarchů a komunistů k moci. Ale pozorně vnímáme i dění v našem kraji a zneklidňuje nás možné ohrožení kvality života lidí a prostředí v souvislosti s chystanou těžbou lithia v Horním Slavkově i nekompetentní rozhodování o platech sester v nemocnicích,“ říká lídr kandidátky, místostarosta Lokte a krajský zastupitel Petr Zahradníček.

Na druhém místě kandiduje ředitelka základní školy v karlovarské Staré Roli Hana Janischová. „Mezi základní pilíře vyspělého státu patří vzdělanost. Kvalita výuky se však bez dlouhodobé strategie státu a s přibývající byrokratickou zátěží škol podporuje a rozvíjí obtížně,“ říká Janischová a dodává: „Karlovarský kraj se dlouhodobě potýká s nedostatkem kvalifikovaných učitelů a je regionem s nejnižší úrovní vzdělanosti obyvatel. Proto by zástupci z našeho kraje měli být iniciátory změn vzdělávací politiky státu. Školy všech typů potřebují tvůrčí, pracovité a zodpovědné učitele, vzdělané a stát zase občany, kteří neztratí chuť se učit, jsou tvořiví, aktivní a tolerantní.“

Dlouholetý starosta Plesné Petr Schaller a kandidát č. 3 nabízí znalost potřeb lidí v kraji i evropský rozhled z města na hranicích s Německem. Podnikatele reprezentuje mediální konzultant a majitel věhlasné pražské cukrárny Saint Tropez Lukáš Otys. "Volby budou testem, zda se naše země přikloní ke svobodě a demokracii, nebo se naopak postupně staneme zaměstnanci velké ‚rodinné‘ firmy. Pro mne jako podnikatele je nepřijatelné, abych byl pro stát lovnou zvěří, kterou zástupce vládní strany přesvědčuje, že má jít raději pracovat jako zaměstnanec, než aby vytvářel hodnoty jako podnikatel. Proto se zasadím o důsledné zkrocení byrokratického šimla a zrušení šikanózních opatření, jako je EET," říká Lukáš Otys, čtyřka kandidátky TOP 09.

TOP 09 i v Karlovarském kraji nabídla místa na své kandidátce členům spolupracujících demokratických stran. Klub angažovaných nestraníků tak reprezentuje člen jeho vedení Stanislav Pochman a Korunu Českou archeolog Martin Váňa.

Kandidátka pro volby: 2017 poslanecká sněmovna

Kraj: Karlovarský
Volební strana: TOP 09

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl.
1. Mgr. Petr Zahradníček 53 místostarosta Lokte, krajský zastupitel, hudebník (a autor publikací o Lokti a hradišti Vladař u Žlutic) Loket TOP 09
2. Mgr. Hana Janischová 53 ředitelka ZŠ Karlovy Vary – Stará Role Útvina TOP 09
3. Petr Schaller 44 starosta Plesné Plesná TOP 09