Kacer: Chceme přispívat k větší transparentnosti strany

7. 12. 2015

Politická strana TOP 09 vždy deklarovala maximální transparentnost. K té chce přispívat i region Brno-město. Proto již čtvrtým rokem bez povinnosti, kterou by mu ukládal zákon, vydává výroční zprávu. Ta shrnuje veškerou činnost regionální organizace a její hospodaření za daný rok.

''Jsme snad jedinou regionální organizací politické strany v rámci celé České republiky, která tento transparentní postup zvolila a dále v něm pokračuje. Výroční zpráva je pro mě jasným důkazem naší snahy o co největší transparentnost nejen směrem k vlastním členům, ale i k voličům,'' uvedl Jaroslav Kacer, předseda regionální organizace TOP 09 Brno-město. Podle něj jsou členové regionální organizace a podporovatelé de facto akcionáři politické strany v daném regionu, a mají proto právo být zcela informovaní o jejím fungování.

Zpráva obsahuje údaje o složení regionálního výboru a jeho činnosti, o členské základně, o komisích zřízených regionálním výborem, či fotografie ze všech akcích pořádaných TOP 09 v Brně. Čtenáři ve zprávě naleznou také analýzu stavu a vývoje TOP 09 v Brně politologa Michala Pinka z Fakulty sociálních studií, se kterou brněnská organizace dlouhodobě spolupracuje. Důležitou součástí je pak shrnutí působení členů strany ve stranických i veřejných funkcích.

Klára Pěknicová, krajská manažerka TOP 09

Brno, 7.12.2015