Brno-střed vybralo tajemníka. Jeho jméno ale stále tají

16. 3. 2015

Brno – Už jej několik dní mají. Kdo to je, ale neřeknou. Komise vybrala nového tajemníka městské části Brno-střed. Nahradí Stanislava Pšeju, který loni v listopadu odešel těsně před konáním ustavujícího zastupitelstva ze své funkce. „Doporučení komise jsme už dostali. Nyní jej pošleme tajemníkovi brněnského magistrátu Pavlu Loutockému k vyjádření," uvedl starosta Martin Landa. Právě magistrátní tajemník je přímý nadřízený tajemníků městských částí.

Kdo je vybraným kandidátem, zatím radnice tají. „Jméno řekneme až po vyjádření magistrátního tajemníka. Uspořádáme k tomu tiskovou konferenci," řekl Landa.

Právě absence tajemníka úřadu je jedním z důvodů rozepří mezi koalici a opozicí Brna-středu. „Jsme bez tajemníka už čtyři měsíce. I kdyby jej jmenovali dnes, je to pozdě. Údajně je už čtrnáct dní vybraný, ale nikdo nechce říct, kdo to je. Už si říkáme, že tajemník zde znamená tajemství," upozornil předseda kontrolního výboru zastupitelstva Bohumil Straka z TOP 09.

Právě on neexistenci tajemník a kritizoval. Jeho funkci totiž zastává starosta Landa a podle Straky ji nezvládá. „Práci zvládám, jen mám méně času na kreativní řešení bodů našeho programu," řekl už dříve Landa.

Podle koaličních zastupitelů za to, že tajemník chybí, může naopak bývalé vedení složené ze členů ODS a ČSSD. „Bývalý starosta Libor Šťástka na zastupitelstvu tvrdil, že neví, kam se tajemník poděl. Pak se v jeho stole našla Pšejova výpověď, kterou podepsal," upozornil zastupitel za zelené Martin Ander. Šťástka už dříve odmítl, že by dělal nové garnituře naschvály.

brnensky.denik.cz, autor: Petr Jeřábek

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme