Brno-sever

Opozice požaduje odvolání starostky MČ Brno-sever

16. 12. 2013
Na základě skutečností z posledních týdnů se TOP 09 rozhodla, po poradě s ostatními opozičními subjekty v Zastupitelstvu MČ Brno-sever, na čtvrtečním zastupitelstvu 19. prosince 2013, odvolat starostku Sabinu Tomíškovou (ODS) a místostarostu Ivana Svobodu (také ODS). „Apelujeme na ČSSD, která je s ODS v koalici, aby přehodnotila svůj dosavadní postoj a nebránila tomu, aby mohla radnice MČ Brno-sever pracovat bez toho, že její dva čelní představitelé pravidelně navštěvují policejní výslechy či soudní stání,“ vyzval Pavel Wisman, zastupitel MČ Brno-sever za TOP 09.
Číst více

Koalice na Severu prý padla kvůli nekomunikaci

31. 10. 2011
Uváděný důvod rozpadu koalice na Brně-severu z úst ODS je „nekomunikativnost“. Je s podivem, že tohle říkají představitelé strany, která měla svého zástupce na radnici – stejně jako TOP 09 nebo hnutí Společně pro Brno-sever. Pokud tak trpěli nedostatkem informací, stačilo jen udělat 5 kroků a zeptat se. To vše s vědomím toho, že ani na koaličních jednáních, ani na několika posledních Radách MČ nepadlo jediné slovo o problému neinformování. Ostatně všechny informace, minimálně ohledně TOP 09 dostával předseda místního sdružení ODS a zároveň i předseda klubu zastupitelů za ODS Jiří Hos.

Wisman (TOP 09): Na radnici makáme

24. 10. 2011
Vlajkovou lodí volebního programu TOP 09 v městské části Brno-sever byla privatizace bytového fondu. Ta se „zasekla“ za dob bývalého vedení, kdy docházelo pouze ke sporadickému odprodeji několika bytových domů či spíše nájemních vilek. „Snaha vyjít vstříc tisícům zájemců byla i důvodem pro vstup do pravostředové koalice, kde byla možnost prosadit privatizaci bytového fondu největší,“ sdělil Pavel Wisman, místostarosta MČ Brno-sever, který má resort bytový v gesci.