16. 3. 2015

Poslední 3 roky řídila Královo Pole koalice ODS a ČSSD. Ta podle TOP 09 negativně ovlivňovala dění v městské části. Na podzim roku 2014 se otevřel prostor pro změnu a pro ukončení doby temna, jak ho sama TOP 09 nazývala. Situace ovšem nebyla jednoduchá ani po volbách.  

‚‚Po volbách v říjnu 2014 si TOP 09 předsevzala, že udělá všechno pro to, aby se zvýšila transparentnost a férovost fungování v městské části. To předpokládalo zamezení znovuvytvoření koalice těchto dvou stran,‘‘ uvedl Daniel Valenta, nový místostarosta. ‚‚I když jsme dostali nabídku, abychom k této koalici přistoupili, odmítli jsme ji. Nakonec se nám podařilo dohodnout koalici společně s ANO a ČSSD. Věřili jsme, že ČSSD ustoupí od dosavadních praktik protlačování svých záměrů silou, a že bude více brát ohledy na koaliční partnery. To se však nestalo a my jsme pochopili, že v této koalici neprosadíme nic z našeho programu,‘‘ dodal.

Zánik koalice

V médiích proběhla informace o tom, že koalice padla kvůli neshodám ohledně obsahu radničního periodika Královopolské listy. ‚‚Ve skutečnosti se však jednalo o poslední kapku, která způsobila, že jsme si společně s partnery z ANO uvědomili, že takto už to dál jít nemůže,‘‘ vysvětlil Valenta.

TOP 09 věří, že současná koalice jí umožní prosadit většinu toho, co slíbila svým voličům před volbami. Jedná se hlavně o privatizaci bytů ve spolupráci s MMB, otevření veřejných zakázek širokému okruhu zájemců a zlepšení komunikace úřadu s občany. ‚‚Chceme občany přesvědčit, že i politiku lze dělat slušně. Doba temna v Králově Poli tedy skončila. Věřme, že již definitivně,‘‘ uzavřel Valenta.

Daniel Valenta

místostarosta Brno-Královo Pole

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme