prof. RNDr. František Vácha, Ph.D.

bez politické příslušnosti

10. 9. 2013

Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity a zastupitel statutárního města Českých Budějovic, zvolen jako nezávislý kandidát za hnutí Občané pro Budějovice.

Narodil se 11. září 1966. Vystudoval biochemii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze (1990), doktorské studium absolvoval (1997) v oboru rostlinné fyziologie na Biologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, v roce 2011 byl jmenovaný profesorem biochemie. Od roku 1991 pracuje na Ústavu molekulární biologie rostlin Biologického centra Akademie věd ČR v Českých Budějovicích, od roku 1997 též na Jihočeské univerzitě. Od roku 2011 je děkanem Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity. Vedle Přírodovědecké fakulty JU přednáší i na Univerzitě Johanna Keplera v rakouském Linci.
V roce 2010 byl zvolen jako nezávislý kandidát za hnutí Občané pro Budějovice zastupitelem statutárního města České Budějovice.