× Pohněme s tím. Společně!

Město sportu

1. 8. 2014

Přestože má Písek mezi městy srovnatelné velikosti jednoznačně největší zastoupení v nejvyšších organizovaně řízených mládežnických soutěžích, neodpovídá tomu výše podpory, které se klubům ze strany města dostává. Naši mladí sportovci si za své úspěchy zaslouží stejnou pozornost, jakou mají například v Táboře. Do sportu by měly plynout prostředky v obdobné výši jako do oblasti kultury. Přípravu dětí a mládeže ve vrcholových sportech stabilizuje i přímé odměňování trenérů, které zajistí, že s dětmi a mládeží budou pracovat ti nejlepší kvalifikovaní profesionálové. Bez dobrých výsledků u mládeže nemůžeme počítat s tím, že naši vlastní odchovanci budou doplňovat soupisky týmů v kategorii dospělých.

Změnit by se měl i celý systém podpory sportu ve městě, který by měl v mnohem větší míře akcentovat aktivní činnost, velikost členské základny, ekonomickou náročnost či míru propagace města jednotlivými sportovními kluby a organizacemi. Větší efektivitě financování píseckého sportu by přispěl i přehledný informační systém o možnostech čerpání dotací a grantů a přímá komunikace mezi městem a sportovními organizacemi.

Pokud mluvíme o sportu, nemůžeme tím myslet pouze ten profesionální či poloprofesionální. Je třeba připravit podmínky pro to, aby mohlo aktivně sportovat co možná nejvíce obyvatel Písku všech věkových skupin. Napomůže tomu například vybudování všesportovní haly či zpřístupnění a lepší využití již existujících sportovních areálů zejména základních škol. V rámci podpory sportu mladých budeme usilovat o dokončení výstavby sportovního areálu pro mládež na Výstavišti.
Chceme se také zasadit o obnovení tradice lyžařských škol a oddílu lyžování revitalizací lyžařského svahu.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 JIHOČESKÝ KRAJ

Lannova 2