Program pro Písek

Písek je město, kde chceme žít

Město pro život

1. 8. 2014
Písek nemůže být jen historickým skanzenem pro turisty, musí být živým městem, které svým občanům dokáže nabídnout kvalitní prostředí pro jejich život. Chceme se proto zaměřit na nejpalčivější problémy, které písecké občany trápí.

Město kultury a vzdělání

1. 8. 2014
Rozvoj kultury a vzdělanosti v našem městě musí vycházet ze spolupráce s aktivními občany, kteří se chtějí zapojit do vytváření kulturních hodnot. Takovým přirozeným prostředím, kde má v moderní době docházet k propojování občanských iniciativ, navazování vzájemné komunikace a spolupráce, je knihovna.

Město sportu

1. 8. 2014
Přestože má Písek mezi městy srovnatelné velikosti jednoznačně největší zastoupení v nejvyšších organizovaně řízených mládežnických soutěžích, neodpovídá tomu výše podpory, které se klubům ze strany města dostává. Naši mladí sportovci si za své úspěchy zaslouží stejnou pozornost, jakou mají například v Táboře. Do sportu by měly plynout prostředky v obdobné výši jako do oblasti kultury.