Lídrem TOP 09 v Českých Budějovicích bude Tomáš Bouzek

9. 3. 2018

Dvaačtyřicetiletý advokát a vysokoškolský pedagog Tomáš Bouzek je spoluzakladatelem TOP 09 a v současnosti je také členem Výkonného výboru TOP 09. Spolu s dalšími kandidáty chce nabídnout voličům ve městě nejen vizi dalšího rozvoje, ale také změnu v přístupu radnice k občanům. „Za snad největší handicap současného vedení města považujeme nedostatečnou komunikaci s jeho občany,“ uvedl lídr TOP 09 Tomáš Bouzek.

Na druhém místě kandidátky TOP 09 bude Tomáš Trantina, předseda místní organizace TOP 09. Třetí pozici zaujme městská zastupitelka Petra Šebestíková. O obsazení dalších míst kandidátky rozhodne TOP 09 v dalších týdnech.

Českobudějovická TOP 09 chce oslovit voliče především těmito tématy:

Veřejný prostor a rozvoj města

Chceme participativní přístup k plánování. Lidé mají spolurozhodovat o podobě svého města. Je na čase z gruntu, koncepčně a s jasnou vizí plánovat rozvoj města a veřejného prostoru. Začít i obyčejným řádným úklidem veřejných prostranství, kvalitním městským mobiliářem, dopracováním chybějící územně plánovací dokumentací a pořízením studií na rozvoj potenciálu zajímavých lokalit.

Školství a tělovýchova

Budeme i nadále usilovat o rozšíření školních tělocvičen a zasadíme se opětovné zařízení dílen na ZŠ, aby si naše děti mohly znovu na „vlastní ruce“ zkoušet a osvojovat řemesla.

Doprava v klidu

Ve spolupráci s našimi občany, rezidenty i abonenty prosadíme optimalizaci současného systému parkovacích zón, včetně úprav dopravního značení, které bude počítat i s cyklisty. Další rozšiřování zón musí být efektivněji koordinováno od prováděcího projektu, přes výběr zhotovitele až po samotnou realizaci.

Smart City

Plánujeme postupné zavádění praktických vymožeností tohoto nového oboru při strategickém plánování v našem městě po vzoru města Písek, ať už se jedná o organizaci a řízení dopravy, parkování, aplikace pro komunikaci úřadu s občany či efektivní nakládání s odpady a energiemi v městských objektech.

Cestovní ruch

Chceme pokračovat v úspěšných projektech, které přitahují pozornost turistů a prodlužují dobu jejich pobytu, ať už jde o pravidelné trhy či akce. Chceme připravit moderní informační a komunikační platformu, kterou budou moci využívat občané, turisté i podnikatelé. Zajímá nás i otázka dalšího rozvoje letiště, jehož význam je strategický, ale bez fungující ekonomiky a promyšleného rozvoje zůstane i nadále bezednou dírou na finance z veřejných zdrojů.

Naše názory na jednotlivé problémy města a na aktuality z komunální politiky se občané budou moci dozvědět také ve speciálních výtiscích TOP-novinek, které vyjdou před volbami ve třech číslech.

 

 

                                                                          

 

 Petra Šebestíková, krajská manažerka TOP 09

Kontakty:

Tomáš Bouzek – bouzek@bouzekkotil.cz, 603 893 313

Tomáš Trantina . tomas.trantina@gmail.com, 602 626 653

Petra Šebestíková – petra.sebestikova@top09.cz, 733 773 708

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme