29. 7. 2013

Jednou z nevábných dominant našeho náměstí je rybník. Ještě poměrně nedávno sloužil jako požární nádrž, také jako místo trvalého pobytu několika kachen, v zimě jako kluziště. Dnes je páchnoucí vodní plochou, pokrytou žabincem. Při pohledu na něj se mnohým pozorovatelům vynoří myšlenka na stav české společnosti, hlavně však politiky...
Pokusili jsme se s tím něco udělat a oslovili jednu z firem, které se zabývají asanacemi vodních ploch. Závěr: změna kalné louže na nádrž čisté vody je technicky možná, navíc s estetickými prvky. Přestavba sice není nejlevnější, následný provoz je ale ekonomicky únosný.
Podklady dostala k dispozici Rada obce. Jestli se rekonstrukcí rybníka bude vedení obce zabývat, nevíme. S ohledem na tolikrát kritizovanou netransparentnost zakázek a na malou otevřenost radnice vůči názorům opozice v ZO a RO i občanů budeme téma dále sledovat. Je totiž možné, že se rybník pro někoho stane finančně přitažlivým a pak se opět bude opakovat scénář (viz školní tělocvična, byty nad knihovnou, ulice Ke hřišti, dostavba MŠ, komunikace Na babkách atd.), na jehož konci je velké divení všímavých občanů a doporučení z radnice: „případ skončil, zapomeňte“.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme