Mirko Jakovljevič a jeho vstup do TOP 09

30. 9. 2017

Vážení přátelé. Po dlouhém váhání jsem se rozhodl /i přes nechápavé reakce mých nejbližších/ zapojit do veřejného života.

Jako jeden z členů stávkového výboru Nemocnice České Budějovice jsem pomáhal s demontáží minulého režimu, avšak s vytvořením OF v Českých Budějovicích přešla tato role na vznikající politický subjekt, čehož jsem se již účastnit nechtěl. Z veřejného života jsem zcela neodešel, byl jsem prvním předsedou Okresního sdružení České lékařské komory v Českých Budějovicích.

Bylo mi jasné, že přechod k fungující demokratické společnosti bude dlouhý. Myslel jsem si však naivně, že nová generace, tedy moje děti se tohoto uspořádání dočkají. Posledním krokem, který mne přinutil k pokusu aktivně ovlivňovat společenské dění, byla moje dcera, která se rozhodla studovat medicínu v Německu. Velmi pravděpodobnou příčinou byla neutěšená situace a hlavně vývoj v posledních letech a to nejen v lékařství. Mám výčitky, že jsem udělal málo proto, aby mé děti chtěli žít v České republice.

Znepokojuje mne rozvolňování vazeb se zeměmi euroatlantické oblasti a náš příklon k autoritářům v Rusku a Číně, kumulace moci v rukou oligarchu u nás a spousta jiných věcí. Abych měl jasný plán, co chci ovlivnit, na to mám jen mlhavé představy o fungování krajského zastupitelstva. Mohl bych si vymýšlet slogany - budu usilovat o dostavení dálnice D8, zvýšení míst v mateřských školách, zlepšení dostupnosti zdravotních služeb v příhraničních oblastech atd. Ve spolupráci se všemi demokraty však budu svými skromnými silami usilovat o určení hlavních cílů rozvoje kraje a nalezení způsobů, jak je naplnit.

Mirko Jakovljevič

člen TOP 09 a kandidát do parlamentu ČR

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme