Kaska: Obyvatelé „čtyráku“ si konečně oddychnou

27. 3. 2017

Už bezmála čtvrt století neleží mezi dvěma největšími budějovickými sídlišti Máj a Vltava tankodrom, přesto tisíce automobilů i nadále každodenně jezdí po dvojnásobně dlouhé objížďce klínovitého tvaru. Na jaře příštího roku by se snad už obyvatelé sídliště Máj, Zavadilky a dalších části města České Budějovice a okolních obcí měli dočkat smysluplného napojení tohoto největšího jihočeského sídliště na silniční síť.

Hotový projekt ležel dosud v šuplíku, protože celou stavbu nesmyslně blokovalo několik nespokojených občanů sídliště Máj. Přitom dnešní ulice Milady Horákové vysloveně s napojením na okruh počítá: je to sběrná místní komunikace a okolní panelové domy jsou odsazené o několik desítek metrů a vnitřní dispozice bytů je od začátku projektována obytnými místnostmi směrem od ulice Horákové. 

A ačkoli to řadě obyvatel našeho města nebude milé, musím opět opakovat: není možné nadřazovat zájmy několika jednotlivců nad zájmy ostatních, především obyvatele ulic, pod jejichž okny až dosud ty tisíce vozidel především řidičů ze sídliště Máj projížděly.

Václav Kaska (TOP 09)

Člen dopravní komise rady města Č. Budějovice

Štítky
Osobnosti: Václav Kaska
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme