16. 8. 2012

Narozena : 31.12. 1957 ve Strakonicích
Děti:  dcery (Michaela 1979,  Tereza 1984)
Vzdělání:  Gymnázium  Strakonice 1977, Filozofická  fakulta Univerzity Karlovy Praha , obor filozofie –historie (1983), státní rigorozní zkouška  na FF UK Praha (1989).
Zaměstnání:  Do roku 1995 jako historik novějších dějin v Muzeu středního Pootaví  Strakonice, v letech  1995-1996 redaktorka  Listů Strakonicka, od roku 1996 do roku 2006 ředitelka Muzea středního Pootaví Strakonice. Od roku 1998 členka městského zastupitelstva a městské rady města Strakonice, dvě volební období předsedkyně kulturní komise a šéfredaktorka měsíčníku Zpravodaj,  od roku 2006 místostarostka města Strakonice, členka kulturní komise JčK (2004-2008), členka kontrolního výboru JčK (2008-2012).
Člen TOP 09 od roku 2010.
Některé z činností: Příprava a realizace projektů spojených s profesní činností a oživením atraktivity na strakonickém hradě, publikační činnost v oblasti regionální historie,  cestovního  ruchu,  propagace a prezentace města.
Spolurealizátorka projektu Záchrana středověkého vodního mlýna Hoslovice. Členka pracovní ho týmu  pro  rekonstrukci strakonického hradu v letech 2005-2010.
Zájmy:  Rodina, pěší turistika – nordig wolking, patchwork, historie, zahrádkaření.