× Pohněme s tím. Společně!

Ing. Bohumil Petrášek

16. 8. 2012

Narodil se 7. 5. 1951 ve Strakonicích. Do r. 1978 žil ve Skočicích, v r. 1978 se přestěhoval do Vimperka, kde žije dodnes. Je ženatý, má tři dcery a čtyři vnoučata. Vystudoval Střední lesnickou školu v Písku a lesnickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně. Po ukončení studií a vojenské služby nastoupil ve Vimperku k Jihočeským státním lesům, lesnímu závodu Vimperk, kde pracoval v letech 1976 - 1994 na různých funkcích od lesníka po zástupce ředitele. V letech 1988 – 89 byl členem KSČ, kde neměl žádnou funkci. V roce 1994 přešel při delimitaci lesů pracovat na Správu Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava, kde pracoval v různých funkcích v oblasti péče o lesy. V roce 2002 byl zvolen zastupitelem města Vimperk, v roce 2006 místostarostou a v roce 2010 starostou města Vimperk. Od r. 2011 je příznivcem hnutí STAN. V současnosti je místopředsedou jihočeské organizace STAN a také členem celostátního výboru hnutí STAN.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 JIHOČESKÝ KRAJ

Lannova 2