Ing. Antonie Šaldová

16. 8. 2012

Narodila se dne 14. března 1958 v Sušici. V roce 1962 se přestěhovala se svými rodiči do Ostrova nad Ohří u Karlových Varů, od roku 1981 bydlela v Karlových Varech, a to až do roku 1996, kdy se přestěhovala s rodinou do Českých Budějovic. Je rozvedená, má dvě děti, syna Petra 31 let a dceru Kateřinu 26 let.
Po ukončení ZDŠ v Ostrově nad Ohří navštěvovala tamtéž Gymnázium s přírodovědným zaměřením. Po maturitě absolvovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, obchodní fakultu.
Do zaměstnání nastoupila v roce 1983, po první mateřské dovolené, do podniku Interhotel Karlovy Vary – pro Západočeský kraj. Zde pracovala tři roky jako asistent podnikového ředitele, po druhé mateřské dovolené nastoupila jako vedoucí recepce u stejného zaměstnavatele.
Od roku 1990 do roku 1993 pracovala jako vedoucí provozního oddělení Spa Hotel Dvořák (Vienna International), od roku 1993 do roku 1994 jako výkonný ředitel Spa Hotel Smetana – Vyšehrad Karlových Varech. V roce 1994 jako manager pro kuponovou privatizaci společnosti Cimer Karlovy Vary a v témže roce dále jako výkonný ředitel společnosti Poštovní dvůr a.s. (CIMEX GROUP ČR) - prestižní gastronomická a hotelová společnost. Od roku 1995 do roku 1996 jako generální ředitel této akciové společnosti a předseda představenstva.
1. července roku 1996 nastoupila jako generální ředitel společnosti Grandhotel Zvon v Českých Budějovicích. Pod jejím vedením proběhla revitalizace a celková přestavba hotelu (posun z kategorie 3* do kategorie 4* Superior) a jeho služeb, reorganizace v řízení hotelu a jeho jednotlivých složek, zeštíhlení stavu personálu a zefektivnění provozu. V roce 2005 získala za svoji práci v oboru hotelnictví ocenění Hoteliér roku ČR 2005 (AHR ČR) a Best of Reality 2007 (1. místo za nejlepší hotelový projekt). Jako ředitel hotelu pracovala 12 let, do roku 2008, přičemž od roku 2005 do roku 2008 řídila zároveň osm společností stejného vlastníka.
Od roku 2008 po současnost pracuje jako generální ředitel sedmi společností sdružení Hochstaffl Group Czech Republic. Její činnost zahrnuje strategické a finanční řízení skupiny těchto společností, definice dlouhodobých cílů, akvizice a development nových projektů, sektor realit, hotelnictví a obchodu, přímý reporting zahraničnímu head office, přeměny společností (akvizice, fúze, vlastnické změny).
Během své pracovní činnosti absolvovala stáže v Hotelu Ananas ve Vídni, stáž v Kremsu v Rakousku (řízení vedoucích pracovníků), - kurzy pro vedoucí pracovníky (Vienna International).
Byla členem rady AHR ČR (Asociace hotelů a restaurací – člen revizní komise), krajským zástupcem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (Jihočeský kraj) a spoluzakladatelem sdružení „Jižní Čechy pohostinné“ při HK České Budějovice.