× Pohněme s tím. Společně!

Knot: Každý další průzkum nás posunuje po příčkách volebního žebříčku nahoru

9. 9. 2016

Čtvrté místo ve volbách do zastupitelstev krajů přisoudil naší koalici PRO JIŽNÍ ČECHY aktuální výzkum volebního potenciálu agentur Median a STEM/MARK. Trend vzrůstající obliby potvrzuje i výzkum agentury Phoenix Reasearch.

Předvolební série debat lídrů krajských kandidátek se už v České televizi zabydlela. Lídr naší koalice PRO JIŽNÍ ČECHY Jiří Švec se s lídry dalších politických stran a hnutí v rámci Jihočeského kraje utká 27. září.

O výběru osmi „jedniček“ kandidátek rozhodl výsledek výzkumu aktuálního volebního potenciálu renomovaných agentur Median a STEM/MARK. Ten řadí naší koalici s potenciálem 18,5% na čtvrté místo za vítěznou ČSSD s potenciálem 30%, ANO 2011 s 29% a KSČM s 20%. Za zády tak naše koalice nechala pátou ODS s 18%.

„Každý další průzkum nás posunuje po příčkách volebního žebříčku nahoru. Občané cítí, že jim máme co nabídnout, ať už jde o náš program a vize, kam chceme náš kraj posunout, či naše kandidáty, mezi kterými najdete zastupitele i starosty, lékaře a učitele, právníky, podnikatele i zaměstnance.“ komentuje výsledky průzkumu naše jednička za TOP 09 na společné kandidátce, písecký místostarosta Josef Knot.

Vzrůstající popularitu naší koalice potvrzuje i aktuální výzkum agentury Phoenix Research, který nám přisoudil 7,3% oproti červencovým 6,8%.

Martin Volný

Volby: