RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D.

člen předsednictva TOP 09

Náměstek primátora Olomouce Aleš Jakubec má na starosti rozvoj města a jeho životní prostředí. Vysokoškolský pedagog je také místopředsedou krajské organizace TOP 09. Ve volném čase sportuje a kromě cyklistiky a volejbalu se pravidelně účastní olomouckého půlmaratonu. Je ženatý, má jedno dítě.

Narodil se v roce 1976 v Prostějově, dětství strávil v nedaleké vesnici Výšovice.

Od svých 18 let, kdy začal studovat učitelský obor tělesná výchova a biologie na Univerzitě Palackého, žije v Olomouci. Po ročním pobytu v USA se na Univerzitu Palackého vrátil absolvovat postgraduální studium v oboru kinantropologie se specializací na fyziologii zátěže. Stěžejní stáží byl pro něj semestrální studijní pobyt na Katolické univerzitě v belgické Lovani.

Od roku 2003 působí jako vysokoškolský učitel na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého.

Členem TOP 09 je od založení strany v roce 2009, dnes je předsedou její krajské organizace. V roce 2010 byl v komunálních volbách zvolen zastupitelem a poté se stal i radním města Olomouce. Zastupitelský mandát obhájil ve volbách v roce 2014 a od té doby je náměstkem primátora města Olomouce. Na starosti má odbor koncepce a rozvoje a odbor životního prostředí. Do jeho působnosti patří například ZOO Olomouc či Centrum ekologických aktivit Sluňákov.

Ve volném čase rád sportuje, věnuje se cyklistice, amatérskému volejbalu a několikrát běžel Olomoucký půlmaraton.

Aleš Jakubec je ženatý a má jedno dítě.

Olomouc má nové motto města

15. 1. 2018
Sto osmdesát návrhů na slogan, který by vystihnul historii i současnost Olomouce, se sešlo v soutěži vyhlášené olomouckým magistrátem.
Číst více

Návštěvníky Olomouce bude vítat Zelená brána

8. 1. 2018
 Barevnější ulice a zdravější vzduch. Olomoucká radnice startuje projekt Zelená brána, díky němuž se obyvatelé a návštěvníci města dočkají nové aleje podél výpadovky na Ostravu v Lipenské ulici a stromořadí na třídě Kosmonautů.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram