RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D.

člen předsednictva TOP 09

Náměstek primátora Olomouce Aleš Jakubec má na starosti rozvoj města a jeho životní prostředí. Vysokoškolský pedagog je také místopředsedou krajské organizace TOP 09. Ve volném čase sportuje a kromě cyklistiky a volejbalu se pravidelně účastní olomouckého půlmaratonu. Je ženatý, má jedno dítě.

Narodil se v roce 1976 v Prostějově, dětství strávil v nedaleké vesnici Výšovice.

Od svých 18 let, kdy začal studovat učitelský obor tělesná výchova a biologie na Univerzitě Palackého, žije v Olomouci. Po ročním pobytu v USA se na Univerzitu Palackého vrátil absolvovat postgraduální studium v oboru kinantropologie se specializací na fyziologii zátěže. Stěžejní stáží byl pro něj semestrální studijní pobyt na Katolické univerzitě v belgické Lovani.

Od roku 2003 působí jako vysokoškolský učitel na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého.

Členem TOP 09 je od založení strany v roce 2009, dnes je předsedou její krajské organizace. V roce 2010 byl v komunálních volbách zvolen zastupitelem a poté se stal i radním města Olomouce. Zastupitelský mandát obhájil ve volbách v roce 2014 a od té doby je náměstkem primátora města Olomouce. Na starosti má odbor koncepce a rozvoje a odbor životního prostředí. Do jeho působnosti patří například ZOO Olomouc či Centrum ekologických aktivit Sluňákov.

Ve volném čase rád sportuje, věnuje se cyklistice, amatérskému volejbalu a několikrát běžel Olomoucký půlmaraton.

Aleš Jakubec je ženatý a má jedno dítě.

Na náměstí Republiky vyrostou stromy

10. 4. 2018
Územní studie, která už je schválená radou města Olomouce, řeší novou polyfunkční podobu náměstí Republiky.
Číst více

Dražší parkovné odrazuje od centra Olomouce, platit už se bude i aplikací

5. 4. 2018
V úterý po Velikonocích spustí Olomouc aplikaci pro placení parkovného přes mobil či tablet. Je to další z novinek, jež ve městě poslední dobou mění návyky řidičů. Ti už nicméně kvůli nedávnému zdražení nechávají auta mimo placenou zónu, v samotném centru jich ubylo.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram