RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D.

člen předsednictva TOP 09

Náměstek primátora Olomouce Aleš Jakubec má na starosti rozvoj města a jeho životní prostředí. Vysokoškolský pedagog je také místopředsedou krajské organizace TOP 09. Ve volném čase sportuje a kromě cyklistiky a volejbalu se pravidelně účastní olomouckého půlmaratonu. Je ženatý, má jedno dítě.

Narodil se v roce 1976 v Prostějově, dětství strávil v nedaleké vesnici Výšovice.

Od svých 18 let, kdy začal studovat učitelský obor tělesná výchova a biologie na Univerzitě Palackého, žije v Olomouci. Po ročním pobytu v USA se na Univerzitu Palackého vrátil absolvovat postgraduální studium v oboru kinantropologie se specializací na fyziologii zátěže. Stěžejní stáží byl pro něj semestrální studijní pobyt na Katolické univerzitě v belgické Lovani.

Od roku 2003 působí jako vysokoškolský učitel na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého.

Členem TOP 09 je od založení strany v roce 2009, dnes je předsedou její krajské organizace. V roce 2010 byl v komunálních volbách zvolen zastupitelem a poté se stal i radním města Olomouce. Zastupitelský mandát obhájil ve volbách v roce 2014 a od té doby je náměstkem primátora města Olomouce. Na starosti má odbor koncepce a rozvoje a odbor životního prostředí. Do jeho působnosti patří například ZOO Olomouc či Centrum ekologických aktivit Sluňákov.

Ve volném čase rád sportuje, věnuje se cyklistice, amatérskému volejbalu a několikrát běžel Olomoucký půlmaraton.

Aleš Jakubec je ženatý a má jedno dítě.

Jakubec: Slibem nezarmoutíš, aneb 800 milionů na hokejovou halu v Olomouci

21. 10. 2019
Pamatujete si na slib premiéra Babiše před komunálními volbami minulý rok? Jezdil tehdy po celé republice a rozhazoval miliardy.
Číst více

Jakubec: Olomoucké Horní náměstí je v podstatě velký kruháč

12. 9. 2019
Mnohý turista se na olomouckém Horním náměstí rád kochá okolím, prochází se tam, jak se mu zlíbí a moc nesleduje dopravu. Je přece v pěší zóně. Bohužel se však současně nachází na obrovské okružní křižovatce. A s tím je spojena řada konfliktních situací a dopravních problémů.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram