× Staňte se našimi členy!

prof. Ing. Mgr. Martin Dlouhý, Dr., MSc.

člen výkonného výboru TOP 09

Bydlí na Žižkově a přednáší na Vysoké škole ekonomické. V roce 2009 se stal členem TOP 09 a zakládal organizaci Praha 3. Předtím nebyl členem žádné strany.

V roce 2010 byl za TOP 09 zvolen do Zastupitelstva hl. města Prahy a od června 2013 do listopadu 2014 byl radním pro zdravotnictví, sociální politiku a bydlení. Ve funkci radního se mu během roku a půl povedlo například:

• Zachránit před bankrotem Olivovu dětskou léčebnu, která tak dále slouží dětem.
  • Zvýšit dotace pro domovy důchodců a domovy pro osoby zdravotně postižené, což bylo nutné pro zajištění důstojné kvality služeb pro klienty a nárůst platů pracovníků v sociálních službách, jejichž práce je podhodnocena.
  • Připravit v zimě dostatečný počet míst v ubytovnách pro osoby bez přístřeší. Lidé nemrzli v noci na ulici nebo v tramvajích, každý měl možnost najít přístřeší.
  • Předložit dlouhodobé strategické dokumenty v oblasti drogové politiky a v prevenci rizikového chování dětí a mládeže. Záměrem je pomoci lidem v nouzi a zároveň minimalizovat negativní dopady na obyvatele Prahy. Zvýšit také prostředky na boj proti drogám.
  • Spustit dlouho připravovanou privatizaci magistrátních bytů a zvýšit počet magistrátních bytů určených pro seniory a pro učitele.

V obecních volbách 2014 i 2018 byl opět zvolen do zastupitelstva hlavního města Prahy.

Praha má čtyři zástupce ve vedení TOP 09

25. 11. 2019
Důvěru delegátů získali na 6. celostátním sněmu TOP 09 čtyři zástupci pražské organizace, včetně nově zvolené předsedkyně Markéty Pekarové Adamové.
Číst více

Poznejte nás - rozhovor s Martinem Dlouhým, předsedou TOP 09 na Praze 3 a zastupitelem hlavního města

30. 8. 2019
Martin Dlouhý je profesorem na Vysoké škole ekonomické v Praze. V roce 2009 zakládal organizaci TOP 09 na Praze 3 a je dlouholetým předsedou místní organizace. V roce 2018 byl znovuzvolen do zastupitelstva hlavního města za Spojené síly pro Prahu (TOP 09, STAN, KDU-ČSL). Má rád chytré sci-fi a fantasy filmy. Tento rok se těšil na poslední sérii Her o trůny a jeho závěr považuje za velmi poučný.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram