Mgr. Tomáš Třetina

člen výkonného výboru TOP 09

Narodil se v Moravském Krumlově (1972), strávil zde celé dětství i jinošství. Je patriotem duší i tělem. V Moravském Krumlově založil s manželkou rodinu a společně vychovávají tři dcery.

Vystudoval na Masarykově univerzitě Učitelství pro první stupeň základní školy. Pět let učil na Základní škole Ivančická v Moravském Krumlově, sedm let pracoval jako ředitel Základní školy Bohutice. Od roku 2002 do roku  2006 byl členem rady města Moravský Krumlov. Poté vykonával čtyři roky funkci místostarosty. V letech 2012-2016 byl zastupitelem Jihomoravského kraje. Od roku 2010 je starostou.

Velké úsilí vložil do získání moravskokrumlovského zámku zpět do vlastnictví města. To se mu v roce 2016 podařilo. Je velkým bojovníkem za Slovanskou epopej. Usiluje o její navrácení zpět na Moravu - do Moravského Krumlova. V roce 2017 byl jmenován Jihomoravským krajem do pozice zmocněnce pro jadernou energetiku. Účastní se jednání o výstavbě 5. bloku v Jaderné elektrárně Dukovany.

Jeho velkou vášní je sport. Miluje fotbal. Je předsedou fotbalového klubu v Moravském Krumlově a věnoval se trénování mládeže ve fotbale a basketbalu. Zastává názor, že děti potřebují více pohybu.

Krumlov letos začne s opravami zámku

2. 1. 2018
Dotaci o výši 120 milionů korun se starostovi města, Tomáši Třetinovi, podařilo získat loni na podzim.
Číst více

Jihomoravská TOP 09 má zastoupení ve vedení strany: Jan Vitula je novým místopředsedou

27. 11. 2017
Jan Vitula byl zvolen místopředsedou TOP 09 a Tomáš Třetina obhájil mandát ve výkonném výboru strany.
Číst více

Kde můžete potkat...