Mgr. Tomáš Třetina

člen výkonného výboru TOP 09

Narodil se v Moravském Krumlově (1972), strávil zde celé dětství i jinošství. Je patriotem duší i tělem. V Moravském Krumlově založil s manželkou rodinu a společně vychovávají tři dcery.

Vystudoval na Masarykově univerzitě Učitelství pro první stupeň základní školy. Pět let učil na Základní škole Ivančická v Moravském Krumlově, sedm let pracoval jako ředitel Základní školy Bohutice. Od roku 2002 do roku  2006 byl členem rady města Moravský Krumlov. Poté vykonával čtyři roky funkci místostarosty. V letech 2012-2016 byl zastupitelem Jihomoravského kraje. Od roku 2010 je starostou.

Velké úsilí vložil do získání moravskokrumlovského zámku zpět do vlastnictví města. To se mu v roce 2016 podařilo. Je velkým bojovníkem za Slovanskou epopej. Usiluje o její navrácení zpět na Moravu - do Moravského Krumlova. V roce 2017 byl jmenován Jihomoravským krajem do pozice zmocněnce pro jadernou energetiku. Účastní se jednání o výstavbě 5. bloku v Jaderné elektrárně Dukovany.

Jeho velkou vášní je sport. Miluje fotbal. Je předsedou fotbalového klubu v Moravském Krumlově a věnoval se trénování mládeže ve fotbale a basketbalu. Zastává názor, že děti potřebují více pohybu.

Třetina: V Krumlově chceme docílit snížení cen za vodu

9. 7. 2019
Starosta města  Tomáš Třetina (TOP 09) chce s Moravským Krumlovem vystoupit z vodárenského svazku a zajistit tak místním levnější vodu.
Číst více

Důkaz místo hejtů. Pro Epopej vyladí zámek

25. 6. 2019
Starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina (TOP 09) stále bojuje za návrat Slovanské epopje. Za její návrat na jižní Moravu bojují i senátoři v čele s Herbertem Paverou.
Číst více

Kde můžete potkat...