Mgr. Tomáš Třetina

člen výkonného výboru TOP 09

Narodil se v Moravském Krumlově (1972), strávil zde celé dětství i jinošství. Je patriotem duší i tělem. V Moravském Krumlově založil s manželkou rodinu a společně vychovávají tři dcery.

Vystudoval na Masarykově univerzitě Učitelství pro první stupeň základní školy. Pět let učil na Základní škole Ivančická v Moravském Krumlově, sedm let pracoval jako ředitel Základní školy Bohutice. Od roku 2002 do roku  2006 byl členem rady města Moravský Krumlov. Poté vykonával čtyři roky funkci místostarosty. V letech 2012-2016 byl zastupitelem Jihomoravského kraje. Od roku 2010 je starostou.

Velké úsilí vložil do získání moravskokrumlovského zámku zpět do vlastnictví města. To se mu v roce 2016 podařilo. Je velkým bojovníkem za Slovanskou epopej. Usiluje o její navrácení zpět na Moravu - do Moravského Krumlova. V roce 2017 byl jmenován Jihomoravským krajem do pozice zmocněnce pro jadernou energetiku. Účastní se jednání o výstavbě 5. bloku v Jaderné elektrárně Dukovany.

Jeho velkou vášní je sport. Miluje fotbal. Je předsedou fotbalového klubu v Moravském Krumlově a věnoval se trénování mládeže ve fotbale a basketbalu. Zastává názor, že děti potřebují více pohybu.

Epopej do Krumlova? Radní jsou pro. Na 5 let

14. 10. 2019
Rozhodnutí pražských radních ještě musí tento týden posvětit zastupitelstvo. Náš starosta Tomáš Třetina je na návrat Epopje do Moravského Krumlova připraven.
Číst více

Třetina: Výstavba nových bloků v Dukovanech je na dobré cestě

27. 9. 2019
Starosta města Moravský Krumlov, Tomáš Třetina (TOP 09), jednal o dostavbě jaderné elektrárny v nedalekých Dukovanech. JE Dukovany je významným zaměstnavatelem v kraji Jihomoravském a Vysočina.
Číst více

Kde můžete potkat...