Mgr. Pavel Klíma

člen předsednictva TOP 09

Ředitel školy Pavel Klíma vede patnáctým rokem Základní školu a Mateřskou školu v Malšicích. Aktivní výtvarník se intenzivně věnuje rovněž rozvoji hospicové péče. Zastupitel Malšic a místopředseda krajské TOP 09 loni kandidoval do Senátu. Je ženatý a má tři děti.

Narodil se v roce 1971 v Táboře. Vystudoval učitelství českého jazyka a výtvarné výchovy na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, poté sedm let učil na základní škole v Táboře. Od roku 2003 pracuje v nedalekých Malšicích jako ředitel místní základní a mateřské školy.

Jako aktivní výtvarník připravil několik dobročinných aukcí uměleckých děl na podporu Domácího hospice Jordán v Táboře a působí také jako kurátor Galerie Malšice.

V komunální politice působí od roku 2006, kdy se stal členem malšického zastupitelstva, znovu úspěšně kandidoval také v komunálních volbách v roce 2014, kdy získal nejvyšší počet preferenčních hlasů.

Členem TOP 09 je od roku 2014 a od června 2015 je místopředsedou jihočeského krajského výboru TOP 09. Opakovaně byl zvolen předsedou regionálního výboru TOP 09 Tábor.

V roce 2016 kandidoval do Senátu a současně do krajského zastupitelstva, kam byl zvolen druhým nejvyšším počtem hlasů. Jako krajský zastupitel se ujal funkce předsedy výboru Pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.

Pavel Klíma je ženatý a má tři děti.

Klíma: Jsme blízko, ale vyhráno ještě není

14. 1. 2018
První kolo prezidentské volby je za námi. Potvrdilo se, že jsme národ demokratů! Drahoš, Fischer, Horáček, Hilšer – klobouk dolů! Tolik kvalitních kandidátů
Číst více

Jihočeši se mohou těšit na opravené silnice a nové obchvaty obcí a měst

20. 12. 2017
Jihočeský kraj už zná svůj rozpočet na příští rok. Získal podporu 34 zastupitelů z celkových 55 a ruku tak pro něj zvedly i opoziční zastupitelé, protože koalice, jejíž součástí je i TOP 09 za koalici PRO JIŽNÍ ČECHY, se opírá o 28 zastupitelů. Prošel i střednědobý výhled rozpočtu na období let 2019 a 2020.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram