Mgr. Nina Nováková

poslankyně Parlamentu ČR za Středočeský kraj (TOP 09)

Nina Nováková se narodila 14. 3. 1954 v Brandýse nad Labem, kde dosud žije. V roce 1973 maturovala na místním gymnáziu. V roce 1978 promovala na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v oborech latina - bohemistika. Po revoluci vystudovala na pedagogické fakultě UK obor základy společenských věd. Poté absolvovala kurs etické výchovy a katechetický kurs na KTF UK.

V současné době učí Nina Nováková na Gymnáziu J. S. Machara v Brandýse n. Labem, kde také zastává funkci zástupkyně ředitelky pro výchovnou a vzdělávací činnost školy. Jako koordinátorka školního vzdělávacího programu přispěla k zařazení etické výchovy do učebního plánu školy a vytvořila koncepci předmětu základy humanitní vzdělanosti. Od roku 2000 spolupracuje Nina Nováková s Českou křesťanskou akademií, v současné době je členkou presidia. Vytvořila koncepci vzdělávacího programu pro seniory „Nestárneme-zrajeme k moudrosti", který probíhá již poosmé. Je členkou přípravného týmu a moderátorkou festivalu duchovní hudby v podání dětských a studentských sborů Musica Angelica. Pro staroboleslavskou farnost zajišťuje Nina Nováková pravidelnou průvodcovskou službu a podílí se na přípravě Národní svatováclavské pouti. Pro školy vytvořila vzdělávací programu „Tajemství chrámů".

V roce 2006 byla Nina Nováková zvolena do městského zastupitelstva v Brandýse n. Labem, byla nezávislým kandidátem za SNK. V roce 2010 byla znovu zvolena do zastupitelstva jako lídr kandidátky TOP 09. Od roku 2011 je neuvolněná místostarostka. Prioritami, které se Nině Novákové podařilo realizovat, jsou vznik městského komunitního centra pro seniory a juniory, zahájení činnosti nízkoprahového denního centra pro osoby ohrožené sociálním vyloučením, zapojení města do Národní sítě zdravých měst, zapojení občanů do městského komunitního plánování, zahájení projektu rodinného Ekoklubu, operativní řešení nedostatku míst v mateřských školách ve spolupráci s neziskovým sektorem, podpora projektů pro matky s dětmi.

Do vzniku TOP 09 nebyla Nina Nováková nikdy členem žádné strany. Na Celostátním ustavujícím sněmu TOP 09 v roce 2009 byla zvolena členkou výkonného výboru TOP 09. Na 2. celostátním sněmu TOP 09, který se konal v roce 2011 v Hradci Králové, byla opět zvolena členkou výkonného výboru TOP 09.

Je vdaná, má jednoho syna.

Nováková: Evropa ztrácí energii, protože začala být bezduchá

24. 7. 2017
Projevy představitelů velkých zemí v podstatě navrhují jen styling evropských struktur. Navštívit kadeřníka, módní butik nebo posilovnu? Podstatné věci se nezlepší, jen to chvilku může lépe vypadat.
Číst více

Nováková: České děti se nejvíc bojí rozvodu rodičů

9. 6. 2017
Dnes je rodina, nejdůležitější přirozená součást společenského ekosystému, v oslabení. Na druhé straně, chceme-li jako národ a jako reprezentanti určité kultury přežít, nemůžeme to vzdát. Ničemu nepomohou rádoby odborné pokusy o novou definici rodiny.
Číst více

Nina.Novakova@top09.cz