Mgr. Helena Langšádlová

místopředsedkyně TOP 09, poslankyně Parlamentu ČR za Středočeský kraj

Poslankyní byla Helena Langšádlová zvolena v říjnu 2013 a v květnu 2010. Ve sněmovně působila jako místopředsedkyně rozpočtového výboru a členka výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Zároveň pracovala jako předsedkyně stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti a předsedkyně podvýboru pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy. Rovněž byla členkou podvýboru pro územní rozvoj a financování veřejné správy. V současnosti je místopředsedkyní výboru pro evropské záležitosti, členkou petičního výboru a předsedkyní podvýboru pro migraci a azylovou politiku.

V letech 2009 až 2017 byla předsedkyní středočeské organizace TOP 09. Od roku 2009 se stala členkou výkonného výboru. Roku 2011 a opětovně v roce 2015 byla zvolena místopředsedkyní TOP 09.

Helena Langšádlová se narodila 14. října 1963 v Praze a nyní žije v Černošicích. V letech 1979 až 1983 vystudovala střední průmyslovou školu stavební, obor vodohospodářské stavby. V letech 2004 až 2008 se věnovala bakalářskému studiu na Vysoké škole politických a společenských věd v oboru politologie. V letech 2008 až 2010 absolvovala magisterské studium v oboru politologie a politika v mezinárodních vztazích na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů. V roce 2007 ukončila kurz MBA Basics na Business School Netherland/International, organizovaný ve spolupráci s britskou International Management Centres Association.

Pracovní zkušenosti získala Helena Langšádlová v letech 1984 až 1986 jako stavební technik na odboru výstavby a územního plánování Prahy-západ, v letech 1986 až 1990 byla na mateřské dovolené. Následně v letech 1990 až 1998 podnikala jako majitelka penzionu. V období let 1998 až 2006 vykonávala funkci starostky města Černošice, v letech 2006 až 2010 zde působila ve funkci místostarostky a do listopadu 2011 pracovala jako zastupitelka města. V letech 2000 až 2008 a v letech 2012 až 2013 byla krajskou zastupitelkou. Od roku 2004 do roku 2010 působila jako členka Výboru regionů EU. Od roku 2010 je poslankyní PČR.

Helena Langšádlová je vdaná, má dva dospělé syny. Hovoří anglicky a rusky. Zajímá se o historii a kulturu. Ráda relaxuje prací na zahradě, má ráda aquaerobic a hraje scrables.

Langšádlová: Sdílená ekonomika. Příležitost či hrozba?

11. 9. 2017
Pevně doufám, že opatření, se kterými vláda přijde, nebudou házet klacky pod nohy tomu, co funguje ke spokojenosti klientů a nezahrne nás všechny další administrativní zátěží, jak je tomu v posledních letech zvykem.
Číst více

Kandidátka TOP 09 pro svobodnou, prosperující a zdravou zemi

9. 8. 2017
Zdravá svobodná společnost, prosperující díky vysoké úrovni vzdělání, pevně ukotvená v Evropské unii. To jsou hlavní cíle, které chtějí v Poslanecké sněmovně naplnit kandidáti TOP 09 za Středočeský kraj.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram