Lenka Mergenthalová

členka výkonného výboru TOP 09

MUDr. Lenka Mergenthalová, MBA, se narodila 8. 11. 1966 v Aši, nyní žije a pracuje v Kroměříži.

V letech 1981 – 1985 vystudovala gymnázium Ladislava Jaroše v Holešově a v letech1986 – 1992 lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, obor všeobecné lékařství. V roce 1995 a 1999 složila I. a II. atestaci v oboru anesteziologie a resuscitace. V dubnu 2011 ukončila studium MBA ve zdravotnictví na Academy of health care management  v CMC Čelákovice.

Profesní zkušenosti získala Lenka Mergenthalová v letech 1982 – 1986 jako THP pracovník v PNP Kroměříž, od roku 1993 pracuje jako anesteziolog (nemocnice v Kroměříži a Přerově). Pracovala postupně na pozicích sekundární lékařky ARO, vedoucí lékařky lůžkové části ARO, zástupkyně primáře oddělení a od roku 2006 jako primářka ARO Kroměřížské nemocnice a.s.  V letech 2007 – 2008 byla členkou představenstva Kroměřížské nemocnice a. s.

Lenka Mergenthalová je od roku 2009 členkou TOP 09. Podílela se na založení a budování struktury krajské organizace TOP 09 ve Zlínském kraji a regionu Kroměřížsko. Je členkou krajského výboru TOP 09, regionálního výboru TOP 09  Kroměřížsko a místního výboru TOP 09 v Kroměříži.  Stala se též členkou krajské expertní komise TOP 09 pro veřejné rozpočty a je garantem pro oblast zdravotnictví.

Po komunálních volbách v říjnu 2010 se stala za TOP 09 zastupitelkou a neuvolněnou radní města Kroměříže. V senátních volbách 2010 kandidovala za region Kroměřížsko do Senátu PČR za koalici TOP 09 a Starostové a nezávislí.

Na celostátním sněmu TOP 09, který se konal 22.–23. října v Hradci Králové, byla Lenka Mergenthalová zvolena do výkonného výboru TOP 09.

Je vdaná, má dvě dcery.

Mezi volnočasovými aktivitami preferuje cestování, lyžování, tenis a literaturu.

TOP 09: Čtyřnohý miláček – respekt je třeba na obou stranách

28. 9. 2014
Záleží nám na pejscích i pejskařích a jsme rádi a respektujeme fakt, že je jich v Kroměříži tolik. Je ovšem nutné, aby byl respekt oboustranný. Tedy aby i pejskaři a samotní pejsci respektovali jistá pravidla.
Číst více

Kontaktní kampaň TOP 09: Víme, kam jdeme. Jdeme za voličem

2. 10. 2013
TOP 09 ve Zlínském kraji zahájíla svou kontaktní kampaň pro předčasné volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky pod heslem „Víme, kam jdeme. Jdeme za voličem“. S kandidáty TOP 09 se nyní budete potkávat u svých dveří a také v hostincích a restauracích.
Číst více

Kde můžete potkat...