Jiří Šesták

senátor za obvod č. 14 - České Budějovice (HOPB)

Jiří Šesták se narodil 3. listopadu 1956 v Českých Budějovicích.

Roku 1972 ukončil základní vzdělání. V letech 1972-76 studoval Jiří Šesták na Střední zemědělské škole v Českých Budějovicích, studium ukončil maturitou. V letech 1976-80 dále studoval DAMU v Praze, obor herectví.

Po absolvování divadelní fakulty v roce 1980 nastoupil do činohry Jihočeského divadla. V letech 1986-89 Jiří Šesták studoval externě dramaturgii na DAMU v Praze. V letech 1989 - 97 byl uměleckým šéfem činohry Jihočeského divadla a v letech 1994-96 zároveň intendantem Jihočeského divadla. V devadesátých letech působil v činohře i jako herec a režisér /cca 6 režií/.

Od 1. ledna 2004 je ředitelem Jihočeského divadla. V roce 1997 založil společnost GRADOS CB spol. s r.o., která vytváří pro studenty středních a vysokých škol vzdělávací projekty a odborné semináře z oblasti umění a filosofie.

Od akademického roku 1999/2000 přednáší externě na katedře pedagogiky Teologické fakulty Jihočeské univerzity a od ak.r. 2000/2001 přednáší externě na teologické a filozofické fakultě Jihočeské univerzity předměty komunikace a kulturní management.

V roce 2002 založil Jiří Šesták se studenty PF a TF JčU občanské sdružení - Studentské univerzitní divadlo – SUD, které pořádá přednášky, semináře, divadelní představení, literárně-poetické pořady, filmové projekce a výtvarné výstavy.

Začátkem roku 2012 úspěšně zakončil doktorské studium na DAMU v Praze a získal titul Ph.D.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09