Jiří Růžička

senátor za obvod č. 25 - Praha 6 (bezpp)

Jiří Růžička se narodil v roce 1948 v Praze. Absolvoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v oboru tělesná výchova – český jazyk a literatura. Od roku 1978 učí na Gymnáziu Jana Keplera v Praze 6, kde je od roku 1990 ředitelem.

Ve školské problematice se specializuje především na koncepci středoškolského vzdělávání a témata zážitkové pedagogiky, jako jsou školní vzdělávací programy, rozvoj osobnosti dospívajících a prevence před společensky nežádoucími jevy. Je jedním ze spoluautorů projektu zážitkových kurzů středoškoláků v ČR, spoluzakladatel celostátního „Hnutí GO“, od začátku konzultant projektu „Zdravá šestka“ a spoluzakladatelem Asociace ředitelů gymnázií. Rovněž je předsedou správní rady nadace „Cesta ke vzdělání“ MHMP. V oblasti výchovy a vzdělávání několikrát oceněn především za odborné práce. V roce 2014 získal významnou cenu Učené společnosti České republiky pro pedagogy.

Nikdy nebyl členem žádné politické strany. Celý život aktivně sportuje, především v lehké atletice, lyžování a cyklistice. Je ženatý a má dva syny.

Praha 6 ostrovem pozitivní deviace

11. 9. 2017
Čekají nás velmi důležité volby. Česká republika stojí na rozcestí. Potvrdíme polistopadový vývoj a půjdeme na Západ, nebo zvítězí antisystémové strany s oligarchou toužícím po moci? Praha 6 ví, že chce na Západ.
Číst více

Růžička: Chceme kvalitní učitele

4. 9. 2017
Zásadní a nezpochybnitelná věc je, že chceme, aby byli učitelé kvalitní. Sledovat jejich kvalitu je samozřejmě věc, která je nesmírně důležitá.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram