Jana Spekhorstová

členka výkonného výboru TOP 09, předsedkyně Evropské unie žen (EUŽ)

Narodila se 24. dubna 1973 v Ostrově, od roku 1982 žije, s výjimkou 10letého pobytu v Německu a Švýcarsku, u Třebíče na Vysočině. Je vdaná, s manželem Frankem Spekhorstem (NL), má 2 děti: Evu Marii a Johannese.

Vystudovala s vyznamenáním konzervatoř v Brně, u prof. Vladislava Bláhy, obor klasická kytara. Ve studiu pokračovala na Vysoké škole hudební ve Freiburgu, v Německu, u Prof.Sonja Prunnbauer. I zde studovala hru na klasickou kytaru a zároveň pedagogiku. Studium ukončila s vyznamenáním a pokračovala ještě koncertní nástavbou.Během studia se aktivně účastnila mistrovských kurzů u A. Carlevaro, J. W. Duarte, R. Aussell, G. Crosskey, W. Würdinger a W. Lendle.

Od roku 1992 zároveň vyučovala na ZUŠ v Třebíči, Hudební škole ve Furtwangenu v Německu, později na Hudební škole a gymnáziu ve švýcarském  Engelbergu a Hudební škole v Sarnen (CH).

Koncertovala sólově i kytarovým kvartetem (CD nahrávka s Freiburger Gitarrenquartett) v Evropě a  Latinské Americe, v Mexiku.

V roce 2009 jako koordinátorka a později jako regionální předsedkyně zakládala TOP 09 na Třebíčsku. Byla rovněž členkou krajského předsednictva na Vysočině a od 2015 místopředsedkyní KO. V roce 2013 s kolegyněmi z TOP 09 založila první nezávislou pravicovou organizaci žen, Evropskou unii žen, která působí celostátně a je propojená s TOP 09 a je také členem EPP Women a EUW.

Jejími tématy jsou kultura, a to především kultura regionální a folklor a s ní spojený cestovní ruch.

Mluví německy a anglicky, pasivně rozumí holandsky, polsky a rusky. Je velká zastánkyně silné Evropy, a zajímá se proto i o záležitosti EU, kde sleduje především tématiku rodiny a postavení žen ve společnosti.

Členky TOP 09 ve vedení European Union of Women

26. 6. 2017
Do čela mezinárodní organizace European Union of Women zasedly Jana Spekhorstová (TOP 09) a Pavlína Hájková (TOP 09), členky české sekce Evropské unie žen.
Číst více

Krajská organizace si volila nové vedení, předsedou se stal Jiří Blažek

4. 3. 2017
Delegáti krajského sněmu si zvolili na svém zasedání v sobotu 4. března v Třebíči nové vedení. V jeho čele bude dva roky stát Jiří Blažek z Pelhřimova.
Číst více

Kde můžete potkat...