Ing. Zbyněk Linhart

senátor za obvod č. 33 - Děčín (bezpp)

Ing. Zbyněk Linhart se narodil roku 1968. Roku 1994 úspěšně ukončil magisterský obor na Fakultě strojního inženýrství na Technické univerzitě v Liberci. Poté nastoupil na postgraduální doktorandské studium ekonomie na ČVUT v Praze, ale studium přerušil. Absolvoval řadu kurzů a seminářů se zaměřením na veřejnou správu.

Na konci devadesátých let byl členem Rady Euroregionu Nisa, v letech 1999-2000 členem Krajské koordinační skupiny Ústeckého kraje, která předcházela vzniku krajského zastupitelstva. V roce 2001 spoluzaložil České Švýcarsko, o.p.s., Krásná Lípa a v letech 1995-1999 se významně angažoval při založení Národního parku České Švýcarsko.

Zbyněk Linhart má také bohaté zkušenosti z městské samosprávy, od roku 1994 do roku 2002 působil jako místostarosta města Krásná Lípa a od roku 2002 až dosud je jejím starostou.

V čele města Krásná Lípa dosáhl několika úspěchů. Na starosti měl mimo jiné ekonomiku a investice, které dosáhly za posledních devatenáct let více než 800 mil. Kč ve zhruba stovce nejrůznějších projektů. Město získalo i několik státních ocenění jako je například Dopravní stavba roku 2010, Stavba roku ČR 2013 nebo Cesty městy 2008.

Důležitá je pro něj také práce v rámci regionu Českého Švýcarska. Sám aktivně působí v oblasti ochrany přírody a rád se v přírodě pohybuje.

Zdeněk Linhart je svobodný, bezdětný a ve volném čase se rád věnuje rekreačním sportům, jako je lyžování, tenis nebo florbal, a mezi jeho koníčky patří také cestování a turistika.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09